Un caniche, cel mai frumos caine de la Cupa Canina Banatul Montan

Un caniche, cel mai frumos caine de la Cupa Canina Banatul Montan

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Deși concursul s-a mutat în sală din cauza ploii, peste 50 de exemplare din cele mai diverse rase și-au dat întâlnire sâmbătă dimineața în Polivalenta caransebeșeană.

Și a doua ediție a Cupei Canine „Banatul Montan”, organizată de Clubul Rotary și Primăria Caransebeș, a adunat în Polivalentă rase dintre cele mai diverse, de laCiobănesc Caucazian și Shih Tzu, până la Cane Corsosau Jack Russell. Cele 50 de exemplare înscrise în concurs au defilat prin fața juriului însoțiți de stapânii lor, copii sau adulți, toți preocupați să-și strunească patrupedele pentru o prestanță cât mai elegantă.

„A fost o reușită, chiar dacă am înscris ceva mai puțini câini decât anul trecut, dar ca și rase am avut același număr, aceeași diversitate. Am avut competitori dinTimișoara, Reșița, Caransebeș sau alte localități din zonă, invitația noastră a avut priză la public. Cei 50 decâini care au fost alături de noi, cele câteva sute de vizitatori, ne fac să credem că a fost un concurs reușit, am beneficiat și de sprijinul municipalității și al sponsorilor, cabinete medicale veterinare sau distribuitori de hrană pentru animale. De data aceasta a câștigat un caniche standard care are la activ multe expoziții, am avut plăcerea de a aprecia un câine cu reale calități de expoziție, stăpânul lui l-a prezentat într-o manieră deosebită, câinele a avut o toaletă deosebită, a avut eleganță în ring și o foarte bună comunicare cu stăpânul, ceea ce a făcut ca juriul să-l declare câștigător”, a precizat medicul Alin Deteșan, unul dintre organizatori.

Eforturile unui proprietar de câini au fost recunoscute, cu mult haz, și de timișoreanul Ștefan Darida, proprietarul caniche-ului câștigător: „este o simbioză între stăpân și câine. Să știți că trebuie mare grija la aspect, coafura lui Lion costă mai mult decât coafura soției mele. Dacă vrei să ai un câine frumos trebuie să sacrifici din porția de bere în fiecare lună”.

În public s-a aflat și primarul Caransebeșului, Felix Borcean, care speră „ca la următoarea ediție vremea să țină cu noi și să putem organiza concursul din nou înParcul Teiuș. Am văzut exemplare reușite, ma bucur că au fost și mulți copii iubitori de animale, îi felicit pe cei de la Clubul Rotary care au organizat evenimentul”.

Din program nu a lipsit nici demonstrația instructorului Sorin Nichescu cu Thor,câinele Poliției Caransebeș, care a avut mult de furcă cu un „infractor” de ocazie. Organizatorii se pregătesc deja pentru ediția de anul viitor, țelul principal rămânând acela de a coagula toți crescătorii dornici să promoveze chinologia în Țara Gugulanilor.

 

Sursa: http://www.caon.ro/un-caniche-cel-mai-frumos-caine-de-la-cupa-canina-banatul-montan/1719166