Deseurile ard in buzunarul caraseanului

Deseurile ard in buzunarul caraseanului

Scris de Nina Curița – REŞIŢA – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deșeuri“ le-a pregătit cărășenilor o nouă „bucurie“.
Este vorba despre tarifele majorate la tona de deșeuri, ceea ce va duce, implicit, și la o creștere a celor de salubritate. Și asta chiar de la începutul acestei luni, mai precis din data de 2 septembrie, de când prețul tonei de deșeuri s-a dublat, ajungând la 109,75 lei.

Majorarea a fost cerută de Asocierea Green Ecobauer și Rampa Salprest, cea care prestează servicii pentru ADI Intercom Deșeuri și care și-a motivat solicitarea prin creșterea salariului minim pe economie, accizarea motorinei și majorarea tarifelor de depozitare la deponeul de la Drobeta Turnu Severin. Deși majorarea solicitată înseamnă tarife mai mari pe care cetățenii le vor plăti pentru serviciile de salubritate, doar trei din cei 13 asociați ADI „Intercom Deșeuri”, mai exact primăriile din Caransebeș, Oțelu Roșu și Berzasca, s-au opus creșterii prețului la tona de deșeuri. „Primăria Caransebeș și reprezentantul Consiliului Local au fost împotriva majorării prețului la salubritate, așa cum ne-am opus și la creșterea celui de la apă și canal. Din păcate, suntem în minoritate și nu este corect ca pentru alte localități care au costuri mai mari la utilități, să suporte și Caransebeșul aceste majorări“, a declarat primarul Marcel Vela.

În aceeași notă, primarul comunei Berzasca, Nicolae Furdui, un alt adversar al majorării tarifelor, este de părere că orice creștere va fi resimțită de populație. „Da, este adevărat, m-am opus acestei propuneri, pentru că Berzasca se află la cea mai mare distanță de deponeu, la 170 de kilometri, și orice majorare este o cheltuială în plus atât pentru locuitori, cât și pentru Consiliul Local. Legea spune că atunci când cheltuielile sunt mai mari decât pot suporta locuitorii, Consiliul Local este cel care trebuie să suporte diferența prin acordarea unor subvenții pe care noi nu ni le permitem. Din păcate, suntem obligați să ne supunem majorității. Vom vedea ce va fi pe viitor, eu mi-am spus punctul de vedere și de aceea votul meu a fost unul negativ”, a spus edilul de la Dunăre. Iar sarabanda majorărilor se pare că nu se va opri aici.

Potrivit unor surse din interiorul ADI Intercom Deșeuri, odată cu darea în funcțiune a deponeului de la Lupac, cel mai probabil anul viitor, tarifele la tona de deșeurivor înregistra o nouă creștere, care va fi resimțită, așa cum era de așteptat, tot de buzunarul cetățeanului de rând.

Sursa: http://www.caon.ro/deseurile-ard-in-buzunarul-caraseanului/1460120