Get Adobe Flash player

Dronele sunt pregatite sa salveze vieti

Scris de Lidia Almăjanu CARANSEBEŞ – Cum poate fi salvată în câteva minute o persoană dispărută? Nu este un titlu de film ci o simulare a unui exercițiu realizat vineri la Caransebeș, în cadrul proiectului Managementul comun al situațiilor de urgențăîn zona transfrontalierăCaransebeș – Juzno Banatski” derulat de municipalitate cu Ministerul de Interne din Republica Serbia și Primăria Vârșeț.

„Am simulat un incident pe care l-am transmis către echipa mobilă din teren care a intervenit. Am știut zona în care s-a pierdut cineva și folosind soluția integrată, cu ajutorul celor trei drone din care una este echipată cu o cameră termică și optică, am găsit persoana respectivă. Va urma și un al doilea exercițiu pe care, de această dată, îl vom desfășura în afara orașului, pentru că cel de azi l-am făcut în Parcul Teiuș, în zona Vilei Popov”, a precizat reprezentantul firmei specializate în astfel de intervenții, Eugen Gătej.

În cadrul proiectului au fost instruite deja trei persoane care să manevreze dronele, dar și specialiști pentru soluția IT, toți aceștia primind din partea organizatorilor certificatele care atestă că știu să utilizeze sistemul integrat. Pe viitor, acesta va fi legat și cu numărul unic de urgență 112 dar și cu un sistem similar ce va funcționa în Serbia.

Sursa: http://www.caon.ro/dronele-sunt-pregatite-sa-salveze-vieti/1484968

 

Lasă un răspuns