Elevii Scolii 7, din nou calatori prin Banat

Elevii Scolii 7, din nou calatori prin Banat

Scris de Roxana Bălan Nafiru REŞIŢA – Elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din municipiu s-au întors, de curând, dintr-o altă incursiune prin judeţ.

Hotărâţi să descopere frumuseţile acestuia, copiii au ajuns de această dată în cel de-al doilea oraş ca mărime din Caraş-Severin, la Caransebeş. Aici au fost primiţi de primarul municipiului, Marcel Vela, care le-a dezvăluit o parte din secretele „meseriei“ sale. Pentru că în sală se aflau şi o parte din redactorii revistei şcolare „Lumea noastră, edilul a răspuns şi la întrebările acestora legate de planurile, proiectele, realizările şi neîmplinirile care i-au marcat cele trei mandate. Elevii au avut prilejul să-lcunoacă şi pe sculptorul Bata Marianov, de la care au aflat povestea parcului de scultură din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

De la primărie, elevii au vizitat una dintre fabricile municipiului de pe Timiş şi Sebeş, unde se produc plăcuţe de frână pentru întreaga Europă. După lecţia de educaţie tehnologică, a urmat una de istorie, micii vizitatori ajungând în locul unde, în urmă cu mai bine de două mii de ani, exista unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Daciei romane – Tibiscum. De la Jupa, programul a continuat într-un loc special, aflat pe calea ferată care leagă Obreja de Glimboca: Tunelul iubirii. Locul figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate, potrivit Parlamentului European, aflându-se printre cele 28 de obiective puţin cunoscute din Europa. După o opriere înparcul de sculptură din cartierul caransebeşean Valea Cenchii, copiii s-au îndreptat spre ultimul obiectiv, Staţiunea de Cercetare a Ovinelor, unde au fostîntâmpinaţi de oameni deosebiţi care le-au prezentat animalele şi le-au vorbit despre activitatea lor.

Aşa s-a încheiat încă o zi de şcoală „altfel, în care orele de istorie, ştiinţe ale naturii, educaţie tehnologică, jurnalism şi sport s-au îmbinat şi s-au completat, spre satisfacţia coordonatorilor grupului, cadrele didactice Cristina Ardeleanu şi Viorica Vârtopeanu, care au reuşit să completeze tabloul cu locuri şi oameni speciali din Banat.

Sursa: http://www.caon.ro/elevii-scolii-7-din-nou-calatori-prin-banat/1579676