Get Adobe Flash player

Spatiile verzi le vor reface constructorii

Scris de Lidia Almăjanu CARANSEBEŞ – Municipalitatea impune noi condiții firmelor care lucrează pe domeniul public. Asta din cauză că, în ultimele săptămâni, constructorii care au introdus rețele de utilități au afectat spațiile verzi și nu le-au mai refăcut.

 

În aceste condiții, Consiliul Local a decis ca executanții lucrărilor să refacă aceste spații, sub supravegherea Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare.

„La toate permisele de spargere pentru intervenții în domeniul public pe anumite rețele(canalizare, apă, gaz, comunicații, energie) s-a introdus obligativitatea reabilitării inclusiv a zonelor verzi. Până acum era o obligație doar pentru căi de acces, străzi și trotuare. Tot în acest HCL s-a introdus și condiția ca toate reabilitările să fie supravegheate de către SPIR, astfel încât să avem și o garanție că lucrările sunt de calitate, că rezistă în timp și nu vom înregistra situații neplăcute.Am pățit-o așa la lucrările de introducere a rețelelor de canalizare sau gaz, când constructorii au plecat sau au dat faliment și nu am mai avut de la cine să recuperăm toate cheltuielile pe care le-am făcut noi, Primăria, ca să reparăm ceea ce nu au realizat ei la un standard de calitate corect”, a explicat primarul Marcel Vela.

 

 

 

Lasă un răspuns