Cei 11 artiști care vor încerca în acest an să transforme roca magmatică în formă de artă sublimă au fost selectați din peste 140 de sculptori care au aplicat online pentru tradiționala manifestare artistică din capitala Țării Gugulanilor.
Dimensiunea internațională tot mai mai mare a simpozionului aduce în această vară pe malurile Timișului și Sebeșului artiști renumiți, cu premii importante la marile manifestari de profil, precum japonezul Yoshin Ogata, macedoneanul Andrei Mitevski sau olandeza Caroline Ruizeveld. „Ne bucurăm că Simpozionul Internațional de Sculptură are un ecou atât de mare în lumea oamenilor de artă. Am decis ca în acest an 11 sculptori să-și lase aici, în Banatul de Munte, o parte din sufletul și din visele lor. Vor fi artiști care sosesc din Argentina, Mexic, Japonia, Olanda, Bulgaria, Germania, Turcia și evident România iar operele de artă vor fi amplasate în același parc pe care l-am amenajat anul trecut. Sperăm ca și pe mai departe acest simpozion să fie respectat și apreciat și să crească patrimoniul cultural al Caransebeșului”, a precizat primarul Marcel Vela.
Simpozionul va fi condus și în acest an de profesorul Eugen Petri, lucrările urmând a fi admirate în parcul tematic de la intrarea în cartierul Valea Cenchii, unde organizatorii au creat o lume ce transpare dincolo de cotidian.
„Tema a fost liberă însă avem un concept vizavi de acestsimpozion, singurul din România și din estul Europei de această anvergură. Caransebeșul este deja, putem spune fără echivoc, pe harta culturală a lumii”, a adăugat și Petri, coordonatorul manifestării ce se va derula în perioada 16 iunie-16 iulie.
Lidia Almăjanu
Sursa: http://www.caon.ro/