1,5 milioane de lei din bugetul local se vor duce la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în 2021

Primăria Caransebeș subvenționează și în acest an parte din achitarea utilităților la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. O altă parte importantă din banii către spital se vor duce către reabilitarea de cabinete medicale din fosta Policlinică.

Primarul Municipiului Caransebeș Felix Borcean ne-a precizat că a cuprins în bugetul pentru acest an o sumă de 1,5 milioane de lei pentru Spitalul Municipal de Urgență, cel mai mare consumator public din urbea de pe Timiș și Sebeș.

La spital avem cuprinse investiții și subvenții în sumă totală de 1,5 milioane. Subvențiile reprezintă ceea ce acordăm anual pentru plata unei utilități de pe timpul anului. Anul trecut alocasem, la un moment dat 600.000 de lei în prima fază, în primul semestru dar, din cauza pandemiei am restricționat sumele spre alte cheltuieli. La capitolul investiții am cuprins bani pentru amenajării de spații din spital. O parte din spații sunt și în Ambulatoriul de specialitate integrat în spital unde se lucrează la reabilitarea unor cabinete. Ambulatoriul este pregătit. Doctorul Singh, managerul spitalului chiar a fost parolist în privința asta, și-a luat rolul foarte în serios, mă sună de vreo 3 ori în fiecare zi să îmi spună în ce stadiu este cu Ambulatoriul. Este finalizat, în momentul de față din punct de vedere medical. Ambulatoriul este pregătit, mai există doar câteva avize care trebuie obținute și cred că până în 19 aprilie vom inaugura Ambulatoriul.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Sursa: https://expressdebanat.ro/15-milioane-de-lei-din-bugetul-local-se-vor-duce-la-spitalul-municipal-de-urgenta-caransebes-in-2021/