2,4 milioane de lei pentru spitalul din Caransebeş

Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, din cadrul fondurilor din Bugetul de stat pe 2020, la titlul „Transferuri de capital”, credite bugetare în valoare de 2.413.000 lei, fonduri destinate finanţării aparaturii medicale şi echipamentelor de urgenţă în sănătate.
Spitalul Municipal din Caransebeş urmează să folosească aceste fonduri în decontarea achiziţionării de aparatură, printre care cea de tip EKG fix şi mobil, aparatură video de laringologie, monitoare pentru funcţii vitale destinate adulţilor şi copiilor, aparat de ventilaţie, pat de terapie intensivă, autoclav, steamer.
În acelaşi context, Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa i s-au alocat, la acelaşi capitol „Transferuri de capital”, credite bugetare în valoare de 972.000 de lei. Fondurile urmează a fi utilizate pentru decontarea achiziţiei de aparatură medicală şi echipamente precum steamer vertical pentru imunohistochimie, aparat ventilaţie, autoclav vertical, etuvă sterilizare cu aer uscat, monitor funcţii vitale, instalaţie centrală de sterilizare, am fost informaţi de Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.
„De menţionat că fondurile vor intra în conturile celor două spitale numai în momentul în care aparatura este achiziţionată şi instalată, iar personalul instruit. Aceste fonduri sunt alocate de Ministerul Sănătăţii prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului, banii putând fi folosiţi până la sfârşitul acestui an. Departamentele economice ale spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş se află acum în curs de derulare a procedurilor de achiziţie a aparaturii”, se mai arată în comunicatul de presă. (M. Doman)

Sursa: https://www.7-zile.com/24-milioane-de-lei-pentru-spitalul-din-caransebes/