A vaslit 2.500 de km, promovand Caransebesul

A vaslit 2.500 de km, promovand Caransebesul

Scris de Nina Curița – CARANSEBEŞ – 2.516 kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea în Marea Neagră! Atât a vâslit temerarul Dan Paici în Turul Internațional al Dunării, o provocare pe care o adaugă acum, la cei 60 de ani împliniți, lângă ascensiunea pe Annapurna, Raliul Paris-Dakar, vulcanii din Costa Rica, săniile trase de câini din Canada de Nord sau chiar prăbușirea cu elicopterul.

„A fost prima dată când am participat la TID, toată lumea spune că dă dependenţă, probabil că şi la anul, dacă sunt sănătos, voi fi prezent”, a spus la finalul aventurii pe Dunăre Lupul SinguraticDan Paici a fost doar unul din cei 32 de români care au luat startul la Ingolstadt, în Turul Internațional al Dunării, în urmă cu mai bine de două luni  Însă, caransebeşeanul a fost singurul care a parcurs întreaga distanță ca un adevărat „lup singuratic”, așa cum se autocaracterizează.

„Pe Dunărea germană am mers alături de un alt român, apoi din Austria şi până în Serbia am continuat traseul singur, printre străini. Vorbeşti cu ceilalţi, dar nu comunici cu adevărat. Abia aşteptam să mă întâlnesc cu românii mei. Pe traseu am avut de toate, soare arzător, ploaie, vânt puternic, nu a fost chiar aşa de uşor”, a spus Paici.

Cea mai frumoasă parte a expediției a fost cea care i-a adus aminte Lupului de munții pe care i-a cutreierat o viață. „Fiecare loc are frumuseţea lui, însă mai la suflet mi-a fost partea de munte, mai exact zona Regensburg din Germania, unde Dunărea curge mai repede şi seamănă cumva cu Cazanele noastre. Cel mai urât mi s-a părut în Austria, ca organizare. Germanii sunt foarte precişi, până şi la sentimente, în timp ce austriecii mi s-au părut foarte îngâmfaţi”, a precizat temerarul inginer.

Acesta și-a ținut la curent prietenii, pe tot parcursul Turului, prin intermediul rețelelor de socializare, purtându-i, cu ajutorul fotografiilor postate, prin locuri de o frumusețe rară și îndemnându-i să facă mișcare și să iubească natura. Dan Paici consideră că nu e nevoie de bani mulți pentru a călători, costurile expediției fiind destul de reduse, în jur de 1.000 de euro plus alte 300 taxa de participare. „Dacă te gândești la bani, acela este de fapt un motiv de a sta acasă, nu mai pleci niciodată. Nu trebuie neapărat să te aventurezi, dar ai ocazia să vezi lumea, locurile frumoase şi să rămâi cu amintirile”, a adăugat acesta.

Expediția lui Dan Paici în Turul Internațional al Dunării a fost posibilă cu ajutorul Clubului Rotary Caransebeş, al Primăriei municipiului de pe Timiș și Sebeș și al unor prieteni. „Mulțumesc celor ce m-au susținut și m-au încurajat!”, a scris Lupul Singuratic pe rețeaua de socializare, probabil cu gândul deja la o nouă provocare.

Sursa foto: FACEBOOK DAN PAICI

Sursa:  http://www.caon.ro/a-vaslit-2-500-de-km-promovand-caransebesul/1568888