500 de persoane vaccinate în jumătate de zi, la Caransebeș

„Pentru că în ultima perioadă am avut 30-40 de persoane zilnic, ne-am gândit să comandăm mai mult și am avut 500 de doze. Și nici nu au trecut 24 de ore și le-am terminat, o surpriză foarte plăcută. O să facem și la sfârșitul săptămânii viitoare din nou, fără programare”, a anunțat dr. Singh.

Prezent în această dimineață la centrul de vaccinare de la Școala Generală 8 din cartierul Cazărmii, primarul Felix Borcean era bucuros că s-a vaccinat atâta lume în prima zi și nu exclude organizarea unor centre de vaccinare mobile, în zone cu afluență mare de persoane.

„Este plăcut să constatăm că oamenii sunt foarte responsabili și s-au vaccinat în număr atât de mare, dar pe de altă parte ne simțim un pic vinovați că nu am calculat bine și nu ne-am gândit că va fi un asemenea aflux. dacă într-o zi normală se vaccinau 30-40 de persoane, iată că în circa 10-12 ore s-au consumat 500 de doze de vaccin. Probabil suntem printre orașele cu cea mai mare rată de vaccinare, dacă stau să mă gândesc că la cele două centre s-au vaccinat peste 15 mii de persoane, e drept, nu doar din Caransebeș, dar măcar jumătate sunt din Caransebeș, și dacă mai scădem și populația pentru care nu e nevoie de vaccinare, cum sunt copiii, putem spune că mai bine de 60-70 la sută din populația vaccinabilă a Caransebeșului este în afara oricărui pericol, ceea ce e un lucru foarte bun. Dl director s-a gândit, și îmi place că gândește în maniera aceasta, să organizăm și niște zone volante de vaccinare, cum ar fi zona Kaufland-Lidl”, a precizat edilul Caransebeșului.

Trebuie precizat că lipsa de scurtă durată a dozelor de vaccin pentru cei fără programare nu i-a afectat și pe cei care deja erau programați prin diverse modalități. Pentru aceștia dozele de Pfizer sunt asigurate, fie că vorbim de primul vaccin sau de rapel.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/500-de-persoane-vaccinate-in-jumatate-de-zi-la-caransebes/2385342/