60.000 de euro pentru 600 de metri pătrați

Consilierii locali au aprobat la ultima ședință ordinară, ca în fiecare an, regulamentul de funcționare al patinoarului, nu însă fără câteva dezbateri. Dragoș Curelea (USR Plus) a vrut să afle dacă patinoarul este prins în buget, răspunsul fiind unul afirmativ. Mai mult, primarul Felix Borcean le-a explicat aleșilor locali că pentru ca municipalitatea să nu mai închirieze în fiecare an patinoarul, ar fi bine să-și cumpere unul.

„Am avut o discuție și cu Direcția Economică și cu SPIR și ne-am gândit să-l achiziționăm. Oferta este de 50.000 de euro plus închirierea pe anul acesta, adică 80.000 de euro, închirierea ne costă 30.000 pe an. În condițiile în care e această sumă, ne-am gândit, în sfârșit, să-l achiziționăm, pentru că până acum nu am găsit să cumpărăm, nu se vindea. Probabil că perioada prin care trecem i-a muiat pe cei care dețin astfel de patinoare și o să le facem o ofertă de nerefuzat, dar nu în maniera a ceea ce am primit de la ei. Adică suntem pentru a cumpăra acest patinoar, și cred că cu toții sunteți de acord, în condițiile în care prețul va fi de 50.000 plus maxim 10.000 de euro”, a precizat Borcean, adăugând că încă nu e sigur că în această iarnă patinoarul va fi funcțional, ținând cont de evoluția pandemică.

Liberalul Cristi Dragomir, cunoscut om de sport, a venit cu ideea ca dacă tot se achiziționează, să fie cumpărat un patinoar și pentru sport: „E ok un patinoar, dar nu unul din ăsta mini, care nu e bun de nimic, nu de agrement, ci unul care să fie folosit și pentru sport, și pentru agrement”. Tot primarul Felix Borcean a fost cel care a lămurit chestiunea.

„E de 600 de metri pătrați, exact ca cel care a fost și până acum, e același model. Cine face sport? Câte orașe au sporturi pe gheață? Noi nu suntem în stare de fotbal, darmite altceva. E unul din acele lucruri din care nu câștigăm niciodată”, a mai punctat edilul Caransebeșului.

Dacă totuși pandemia va permite organizarea patinoarului și în această iarnă, acesta va funcționa pentru prima oară în Parcul Teiuș și nu în Parcul Dragalina, așa cum erau obișnuiți tinerii din Caransebeș. Totul, în perioada 6 decembrie 2021-13 februarie 2022, la același preț neschimbat de 5 lei pentru o oră de patinaj.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă JCS

Sursa: https://caon.ro/60-000-de-euro-pentru-600-de-metri-patrati/2390586/