Teiușul, cucerit de biciclete

Teiușul, cucerit de biciclete

CARANSEBEȘ – Prima ediție a Gugulan MTB Race Caransebeș și Gugulan Race for Kids a fost o reușită totală, Parcul Teiuș fiind sâmbătă neîncăpător pentru sutele de bicicliști, amatori sau profesioniști, adulți sau copii. Nici chiar organizatorii, Muntele Mic Extrem, Gugulanii Sportivi și SimȚim la fel, alături de Primărie, nu sperau la o asemenea afluență de public, fapt care denotă că mersul pe bicicletă poate fi o soluție pentru Caransebeș.

Competiția a fost gândită atât pentru riderii cu experiență sau cei aspiranți, cât și pentru copii.

„Din punctul nostru de vedere, al Asociației Muntele Mic Extrem, și organizatorii principali, Gugulanii Sportivi și SimȚim la fel, cred că avem o reușită, am mobilizat lumea pe bicicletă, am adus lumea din alte orașe pentru a promova Caransebeșul și am arătat că există o comunitate care trebuie luat în seamă, pentru că nu au fost puține biciclete azi în Teiuș. Ne-am gândit și la copii, și la profesioniști, ne-au ajutat Primăria și mulți sponsori, am avut premii mari, am avut în competiție doi campioni de mountain bike. Au fost și mici scăpări, le corectăm la ediția viitoare”, ne-a declarat Ciprian Gaica, de la Muntele Mic Extrem.

Dacă pentru cei mici traseul a fost gândit strict în Teiuș, profesioniștii au avut de pedalat pe un traseu care, potrivit organizatorilor, nu i-a plictisit deloc. Au fost 62 de kilometri, cu trei coborâri, dar și cu ieșiri pe asfalt, pe traseul Teiuș-Lunca Timișului-Podul Poienii-Mânâstire-Crucea Albastră-Crucea Verde-Dealul Corcana-Valea Cenchii-Izvorul Călugărului-Teiuș.

„Am încercat să-i atragem pe copii, să-i facem să se simtă bine și poate printre ei vom găsi un campion, asta-mi doresc, să se nască un campion în Caransebeș. Mountain bike este un sport sănătos, în natură, relaxant. Am avut și doi campioni, Raul Sinza și reșițeanul Sergiu Paraschivu, o mare onoare pentru noi. Când am început să gândim acest concurs nici nu visam că vom avea 100 de participanți, au luat startul 109. Le mulțumesc sponsorilor, voluntarilor, părinților care au avut încredere să-și lase copiii să meargă cu bicicleta, Primăriei, tuturor care au pus umărul la Gugulan MTB Race. Premiile au fost și ele consistente”, a spus și Tania Pârvu, de la Gugulanii Sportivi.

Copiii au fost în atenția tuturor, mai ales că au avut parte și de alte surprize pregătite de doamnele de la Asociația SimȚim la fel.

„Sunt foarte bucuros să văd un astfel de eveniment, îi felicit pe organizatori, e unul din cele mai frumoase concursuri care se puteau organiza în Caransebeș și sper să devină o tradiție, organizatorii să-și păstreze suflul. De altfel, ei mai au în plan și alte proiecte, tot în Teiuș și tot pentru copii. Au susținerea mea și a Consiliului Local, aici nu există patimi, când e pentru copii, totul e în regulă. Organizatorii înțeleg mai bine spiritul acestui oraș și transmit și celorlalți faptul că e o necesitate să circulăm cu bicicleta și să construim piste de biciclete”, a precizat și primarul primarul Felix Borcean, prezent încă de dimineață în Teiuș, evident, cu bicicleta din dotare.

Gugulan MTB Race Caransebeș și Gugulan Race for Kids au fost posibile prin proiectul „Alte sporturi pentru Gugulani”, finanțat de municipalitate prin Legea 350 privind finanțările nerambursabile.

Rezultate:

Lung Masculin Open:

1. Raul Sinza

2. Roberto Burta

3. Sergiu Paraschivu

Scurt Feminin Open

1. Eszter Bereczki

2. Anasatasia Tibuh

3. Gabriela Toader

Scurt Masculin Open

1.Andrei Ianos

2. Zsolt Tapaszto

3. Radu Buriac

R.M.

 

 
 
[the_ad_placement id=”adsense-in-feed”]
Exit mobile version