A fost cu noroc! 13 proiecte primesc finanțare de la bugetul Caransebeșului

Proiectele care vor primi bani pentru acțiuni culturale au fost doar două: cel al Obștii Evreilor cu privire la construcția Muzeului de Cultură și Istorie al Evreilor din Banatul de Munte (35.000 de lei) și deja tradiționalul „Fărâmituri de lectură cu ceai” al Societății Femeilor Ortodoxe (5.000 de lei) . Pe social și educație au fost finanțate „Serviciul de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor”, derulat de Federația Caritas (25.000 de lei), „Restart – Festival pentru copii și tineret” al Asociației Sim.Țim la Fel (2.500 de lei), aceeași sumă primind-o și Asociația NU UITA SĂ FII OM pentru proiectul „CHIMIA-Baby steps”. Deși aici au fost incluse și proiectele „verzi”, nimeni nu s-a arătat interesat să depună vreo inițiativă de protejare a mediului înconjurător.

Sportul, de performanță, amator și școlar, a primit cei mai mulți bani, aici fiind depuse însă și cele mai multe proiecte. Clubul Sportiv Școlar s-a ales cu 10.000 de lei pentru diferite activități, Asociația Sportivă Atletic Caransebeș beneficiază de 5.000 de lei pentru „Susținem performanța, promovăm talentul”, iar judo-ul de la Energetica primește 40.000 de lei pentru dezvoltarea acestui sport în rândul copiilor și tinerilor din municipiu. Competiția de MTB&RUN a Gugulanilor Sportivi a prins o finanțare de 20.000 de lei, iar fotbalul de la Magica Balta, care luptă pentru promovarea în Liga 3, primește 30.000 de lei.

Cultele au avut și ele trei proiecte, toate finanțate. Episcopia Caransebeșului va înnoi infrastructura centrelor de zi cu 40.000 de lei, culoarul de acces al Bisericii Creștine Baptiste „Sfânta Treime” va fi reabilitat cu 18.000 de lei, iar sala de copii de la Biserica Creștină Baptistă „Ghetsimani” se renovează cu 17.000 de lei. La acest ultim capitol, consilierul liberal Puiu Paica a întrebat în ședință dacă alte culte, gen Biserica Penticostală, nu au depus proiecte. „Toate proiectele care au fost depuse au fost finanțate”, a lămurit problema directorul economic al municipalității, Marius Preda.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/a-fost-cu-noroc-13-proiecte-primesc-finantare-de-la-bugetul-caransebesului/2396191/