Acord pentru reabilitarea totală a spitalului din Caransebeș

Ce-i drept, nu toți, ci doar unii din consilierii locali, 10 la număr, îndeajuns însă ca proiectul să treacă. De altfel, intrarea în sală a liberalului Alin Purdescu, cel care a asigurat al zecelea vot, venit rapid din timpul serviciului ca să voteze proiectul, a fost salutată cu aplauze de colegii consilieri prezenți. Primarul Felix Borcean le-a bătut însă obrazul celor care au lipsit, cu excepția antrenorului federal Cristi Dragomir, plecat motivat la București.

„Să ajungem în ultima zi de campanie și să vezi că anumiți consilieri care încă mai speră să facă parte din viitorul consiliu local nu se prezintă la o ședință de importanță atât de mare, prin care noi ne dădeam acordul cerut de Ministerul Dezvoltării pentru participarea la acest proiect atât de important, de consolidare a spitalului din Caransebeș, mi se pare o gafă politică de proporții. Vreau să-i felicit pe cei care au participat, cei doi adevărați consilieri PSD, consilierii USR, majoritatea celor de la PNL, doar dl antrenor Dragomir nu a fost, fiind plecat la București, iar Paica nu mai e în realitate la PNL. Au lipsit în schimb toți tovarășii viceprimarului Bebe Pasere, în frunte cu el, adică Ștefăroi, Heghediș, Boncia, Corduneanu, mai nou liberal dar se pare că tot la comanda lui Bebe Pasere este. Iar Simi Bojin a declarat forfait în ultima clipă, care se pare că nu este alături de PSD, deși se află pe lista de consilieri pentru viitorul mandat. În schimb, vreau să-l aplaud pe Alin Purdescu, care deși lucrează la o multinațională și-a găsit 10 minute să dea o fugă ca să avem cvorum, le mulțumesc tuturor pentru că au făcut un bine municipiului nostru. Nici nu știu cum ar trebui sancționați cei care nu au venit astăzi, probabil caransebeșenii ar trebui să-i sancționeze la vot duminică, acești oameni nu merită să facă parte dintr-un consiliu local. Noi am votat azi să intrăm în acest proiect pentru spital, o să vedem dacă va fi finanțarea pe care ne-o dorim, poate fi chiar mai generoasă, dar pasul de astăzi e unul necesar în demararea proiectului de revigorare a spitalului din Caransebeș.”, a spus primarul Felix Borcean.

Chiar dacă n-a fost prezent la ședință, viceprimarul Pasere a reacționat pe rețelele de socializare, spunând că este vorba doar de o nouă încercare a primarului Felix Borcean de a se victimiza.

Tot după ședință, liberalul Vasile Rafa, a explicat că spitalul și cetățenii Caransebeșului sunt mai importanți decât campania electorală, așa că 5 din cei 7 liberali au venit să voteze proiectul inițiat de primarul Felix Borcean: „Politica e politică, orașul e oraș, proiectul de azi era pentru cetățeni, nu pentru o persoană anume, de aceea am fost prezenți astăzi la ședință și am votat acordul pentru acest proiect de modernizare a spitalului!”

Reamintim că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș este singurul din zona de vest inclus acum câteva zile în Programul național de investiții pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino”, prin care va primi o finanțare de ordinul zecilor de milioane de euro pentru reabilitare și modernizare integrală.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/acord-pentru-reabilitarea-totala-a-spitalului-din-caransebes/2421526/

 

Lasă un comentariu