Adio, lemne! Reșițenii bagă gazul în trei cartiere din Caransebeș!

Chiar dacă a concurat contra mult mai experimentatei Calor (tot din Reșița) și a Montrepcom (din Târgu Mureș), Dia Termo Instal Vest a prins contractul de aproape 3,9 milioane de lei pentru proiectarea și execuția extinderii rețelei de gaz în cele trei zone amintite, pe o lungime totală de aproape 5,5 kilometri.

Pentru proiectare, adică Documentație Tehnică pentru Autorizație de Construire, inclusiv documentații pentru obținerea avizelor solicitate în Certificatul de Urbanism, Proiect Tehnic, Detalii de Execuție, POE, Asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției, firma din Reșița are la dispoziție patru luni, iar pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de extindere rețea de gaze cu trei branșamente alte nouă luni. Asta înseamnă că, dacă nu vor fi probleme, în primăvara lui 2023 cele câteva sute de familii din Valea Cenchii, Corcana și Calea Timișoarei vor avea gazul la ușă.

Potrivit city managerului Florin Bogdea, investiția este realizată în întregime de la bugetul local, dar cei aproape 4 milioane de lei se vor putea recupera de la compania de distribuție a gazelor, conform noilor reglementări în domeniu. Cât despre firma reșițeană care va realiza lucrarea, mai trebuie spus că este administrată de soția șefului Direcției de Investiții a Primăriei Reșița, Adelin Tuță.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/adio-lemne-resitenii-baga-gazul-in-trei-cartiere-din-caransebes/2393170/