Aeroportul fara aripi

Aeroportul fara aripi

CARANSEBEŞ – Redeschiderea aeroportului din Caransebeş rămâne încă o himeră pentru cărăşeni.

Jurnal de Caraş-Severin scria în urmă cu un an despre situaţia în care se găseşte aeroportul, fără autorizaţie de funcţionare şi cu foarte puţină activitate, cea existentă datorându-se, în principal, Aeroclubului din Caransebeş şi diverselor manifestări organizate de municipalitate.

Deşi la momentul respectiv oficialii locali şi judeţeni acreditau ideea că societatea ce administrează aeroportul are un proiect investiţional de dezvoltare a unicei porţi aeriene din Banatul Montan în valoare de aproape 25 de milioane de euro, acesta a rămas doar în faza de scriptologie.

În ultimul an de zile, singura investiţie mai importantă a fost un gard de împrejmuire a aeroportului; în rest aceleaşi clădiri şi hangare în paragină, exceptându-le pe cele folosite de aeroclub şi de personalul administrativ al societăţii „Aeroportul Caransebeş“. Asta, deşi oficialii societăţii spun că s-au investit peste 2,5 milioane de euro până acum în amenajarea pistei şi în refacerea clădirilor şi a împrejmuirilor.

Potrivit specialiştilor, singura soluţie pentru ca aeroportul să redevină funcţional este să fie preluat de un investitor serios, extrem de puternic din punct de vedere financiar, actualul om de afaceri care administrează baza aeriană nedeţinând fondurile necesare să ducă la bun sfârşit o investiţie de o asemenea anvergură. Rămâne de văzut câtă apă va mai curge pe Timiş şi Sebeş până când acest investitor îşi va face apariţia…

Nina Curiţa