Ai o boala grava? Te sprijina primaria!

Ai o boala grava? Te sprijina primaria!

CARANSEBEŞ – Cetăţenii din municipiu care se află în situații grave din punct de vedere medical sau social pot solicita ajutoare de urgență municipalității.

Aleșii locali au votat un proiect de hotărâre ce stabileşte exact cazurile în care aceste ajutoare financiare pot fi acordate, altele decât cele cauzate de calamități naturale, incendii sau accidente.

 „Este vorba de persoane cu boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, ce necesită investigații sau intervenții chirurgicale, beneficiari de ajutor social care au nevoie de operații chirurgicale complicate, decesul ambilor părinți ai unui minor dacă acesta este dat în plasament, decesul unei persoane în străinătate care trebuie repatriată iar familia are venituri reduse sau alte cazuri de forță majoră”, se arată în lista întocmită de Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei.

Potrivit documentației aprobate, cuantumul ajutoarelor va fi stabilit de primarul Marcel Vela, în urma unui referat întocmit de lucrătorii SPAS, în limita sumelor aprobate de bugetul local. Conform aceleiași hotărâri, nu vor beneficia de ajutorde urgență persoanele care au primit în anii anteriori sprijin financiar pentru aceleași situații.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/