Amenajarea ruinelor din centrul Caransebeșului, undă verde de la ADR

Amenajarea ruinelor din centrul Caransebeșului, undă verde de la ADR

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului, Felix Borcean și șeful ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat astăzi contractul de peste 4,5 milioane lei prin care ruinele bisericii medievale din municipiu vor fi amenajate peisagisic și introduse în circuitul turistic.

Proiectul „Reinterpretare funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală de sec. XIII-XIV”-Municipiul Caransebeș propune o soluție de concept arhitectural, atât de protecție, cât și de design exterior urban, a ruinelor din zona centrală a Caransebeșului, păstrându-se însă identitatea originară a acestora. Mai exact, va fi reabilitat întregul sit printr-un complex arhitectural (acoperire, balustrade perimetrale, pasarelă de vizitare cu sens dublu) și va fi dotat cu exponate şi reproduceri la scară a artefactelor găsite în sit la momentul cercetării arheologice, conform studiului arheologic. De asemenea, situl va fi dotat cu panou de afişaj cu display, care va furniza informaţii istorice, pentru o interactivitate sporită cu vizitatorii.

„Acest proiect va schimba în sens pozitiv imaginea zonei centrale a Caransebeșului”, a declarat primarul Felix Borcean.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, în cadrul Apelului de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1.

Sursa: http://www.caon.ro/amenajarea-ruinelor-din-centrul-caransebesului-unda-verde-de-la-adr/2246266?fbclid=IwAR0DkYsWTXJEhK8kwrVCkyKHZQspFS5bFMVrobhksReMgkN-D7NniX4J1lM