Andezit modelat în 11 vise

Andezit modelat în 11 vise

O lume de marmura, daruita Banatului Montan

După lemn și marmură, la Caransebeș a venit rândul andezitului, unul din cele mai dure materiale de pe Terra, să fie modelat de artiștii care vor participa în această vară la o nouă ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală, organizat, ca în fiecare an, de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș. 11 artiști reprezentând țări precum China, Bulgaria, Israel, Egipt, Chile, Franța, Siria, Germania și România au fost selectați, din peste 130 de candidați, să facă încă o dată din Caransebeș un adevărat punct de atracţie pentru iubitorii artelor vizuale.

„Selecția noastră a acoperit aproape tot globul, sculptorii sunt de mare valoare, au la activ zeci de tabere internaționale de profil și vor lucra în același material folosit de strămoșii noștri daci pentru construirea sanctuarului de la Sarmisegetusa“, a precizat coordonatorul taberei, maestrul Eugen Petri. Simpozionul se va derula în perioada 10 iunie-9 iulie, iar așteptările municipalității sunt foarte mari, ținând cont de nivelul calitativ ridicat al edițiilor anterioare.

„Sunt sigur că toate cele 11 lucrări vor înnobila municipiul Caransebeș, vor ridica estetic zonele urbane unde vor fi amplasate aceste opere de artă. Cred că artiștii de anul acesta se ridică cel puțin la notorietatea sculptorilor care au lucrat până acum în taberele organizate de noi“, a spus și primarul capitalei gugulanilor, Marcel Vela. Potrivit organizatorilor,andezitul în care se va lucra va fi adus de la o carieră din Ardeal, ce sponsorizează ediția din acest an.

Lidia Almăjanu