Apa din fântânile publice, pe masa consilierilor caransebeșeni

Apa din fântânile publice, pe masa consilierilor caransebeșeni

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Nu ca să își astâmpere setea, ci ca subiect de dezbateri la ședința de la finele lunii aprilie.

Consilierul PSD Valentin Dascălu a fost cel care a ridicat problema analizei apei din fântânile publice, pentru că, potrivit acestuia, „lumea e suspicioasă”. „V-aș ruga ca de la fântânile arteziene forate să facem de cel puțin două ori pe an analize care să fie afișate public, la locurile de unde se ia apă”, a fost rugămintea veteranului social-democrat, la care primarul Felix Borcean a răspuns imediat: „Analizele se fac, doar că afișarea lor e foarte scurtă pentru că sunt rupte, doar dacă le sculptăm în marmură”. „Vă rog să nu luați în derizoriu, este un lucru foarte serios”, a spus Dascălu, liniștit tot de primar: „Credeți-mă că dacă ar fi vreo problemă la vreo fântână,am sista alimentarea. Toate fântânile sunt analizate”.

A intervenit și reprezentantul Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare, care se ocupă de analiza apei de la fântânile publice. „Din trei în trei luni se fac analize la fiecare fântână, puritate, microbiologică. Toate sunt potabile, cu excepția a două, care sunt semnalizate corespunzător, cele din Dealul Viilor, acolo sus”, a explicat inginerul Vasile Megan.

Subiectul a fost încheiat tot de Dascălu, care a cerut conducerii Primăriei ca atunci când se fac aceste analize, rezultatele să ajungă și în mapele consilierilor locali, doleanță care va fi de acum înainte respectată, au dat asigurări atât primarul Felix Borcean, cât și viceprimarul Marius Isac.

Sursa: http://www.caon.ro/apa-din-fantanile-publice-pe-masa-alesilor-caransebeseni/2243844