Aproape 5 milioane de euro pentru spitalul din Caransebes

Aproape 5 milioane de euro pentru spitalul din Caransebes

CARANSEBEŞ – Contractul de finanțare a fost semnat luni, la sediul Primăriei, de către edilul Marcel Vela și directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Prin acest proiect, pacienții care apelează la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeş vor putea beneficia de patru noi servicii medicale (rezonanță magnetică nucleară, angiografie coronariană sau periferică, mamografie digitală și radiografie dentară), datorită unui număr de 13 echipamente medicale de înaltă tehnologie. Este vorba de un aparat de rezonanță magnetică nucleară, un mamograf digital, un angiograf multifuncțional, aparatură de radiologie dentară, un aparat de radioscopie mobil, unul de grafie digitală pentru TBC și Urgențe şi un detector digital pentru Roentgen clasic.

Potrivit primarului Marcel Vela, proiectul înseamnă o integrare a serviciilor medicale într-un sistem mult mai amplu, lucrările urmând a fi demarate chiar în această toamnă. „ Putem spune de acum că în spitalul dinCaransebeș, diagnosticarea se va face mult mai rapid, urmând ca să ne axăm ulterior pe îmbunătățirea serviciilor hoteliere pentru pacienți și pe reabilitarea și modernizarea clădirii”, a declarat edilul-șef.

La rândul său, șeful secției de Radiologie și Imagistică aSpitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a precizat că aparatura ce se va achiziționa prin proiect este de înaltă performanță.

„Sunt doar câteva aparate de rezonanță magnetică de acest gen în toată Europa, vom putea să lucrăm cu ele chiar și în cercetare, să încheiem contracte cu alte clinici specializate din țară. De asemenea, digitalizarea ne va ușura foarte mult activitatea practică, pentru că vom putea ține legătura cu mari specialiști din întreaga lume”, a spus și medicul Călin Grozăvescu.

Directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, a adăugat că proiectul este foarte important pentru întreaga zonă pentru că „rezolvă problema ciclului medical în sensul că ajută pe zona de diagnosticare, toate echipamentele și tot ceea ce se întâmplă în acest proiect sunt de ultimă generație și la fel amenajările unde se vor monta aceste echipamente sunt la standarde ce cred că vor ajuta foarte mult Caransebeșul.

Proiectul are o valoare generoasă, de aproape 5 milioane de euro”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional-Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3, domeniul de intervenție 3.1 „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/