ATENȚIE! Se deschide baza SMURD la Caransebeș

 
Într-o conferință de presă susținută astăzi la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, managerul Adrian Dumbravă anunță deschiderea bazei speciale SMURD pe aeroportul Caransebeș, în maxim O săptămână.

În urma vizitei de lucru la București, în care managerul Adrian Dumbravă și primarul Felix Borcean au purtat discuții cu Raed Arafat, veștile sunt bune, spune Dumbravă:

Echipa care s-a implicat în acest proiect este formată din șeful Compartimentului de Primiri Urgențe, medicul Marian Cotoșpan, comandantul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, comandor Gheorghe-Ciprian Rusu și primar Felix Borcean. Eu am avut câteva proiecte împreună cu Raed Arafat, în urmă cu câțiva ani, probabil că și acest lucru a ajutat puțin, a și spus că mă cunoaște ca un om exigent când e vorba de calitate. În câteva zile, adică până în 10 septembrie baza va fi operațională. La hangarul de acolo se lucrează, Primăria a demarat lucrările de reabilitare, va fi un hangar care poate adăposti până la 5 elicoptere, atât ale MAI cât și ale SMURD-ului, se vrea amenajarea unui atelier de reparații și tot ceea ce înseamnă service pentru elicoptere, un lucru grozav pentru oraș, iar noi am detașat acum o lună personal din cadrul Compartimentului Urgențe la Târgu Mureș, pentru formare, ei s-au întors și domnul Arafat m-a felicitat pentru tot ceea ce avem. Partea cea mai grea, și i-am mulțumit pentru acest lucru, este că va mai aduce un număr de medici din alte părți ale țării, iar domnul primar și-a asumat că le va oferi pentru început cazare până când vor fi condiții la aeroport, pentru început probabil că vor fi cazați într-un spațiu privat și vom căuta surse de finanțare și chiar eu m-am oferit că vor sponsoriza de la mine omul Dumbravă, nu de la spital și va fi un lucru grozav pentru Caransebeș”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

La ora actuală în Banat singura bază SMURD operațională este la Arad și din 10 septembrie, a doua va fi la Caransebeș.

Sursa: https://carasinfo.ro/2021/09/02/atentie-se-deschide-baza-smurd-la-caransebes/