Au fost salvati in al 11-lea ceas

Au fost salvati in al 11-lea ceas

CARANSEBEŞ – Horia Radu: „Contractul pe care l-am semnat cu Casa de Sănătate în primăvară nu a fost o negociere ci o impunere”.

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a trecut pentru moment peste dificultăţile financiare, după ce Casa de Asigurări de Sănătate a suplimentat în octombrie numărul de cazuri care pot fi tratate în unitatea sanitară.

„Acest număr, ridicol la semnarea contractului, a fost suplimentat astfel încât putem să fim recompensaţi de către Casă pentru numărul de pacienţi pe care îi putem trata în mod normal şi pentru care a fost făcut contractul, adică aproape 1000 de cazuri. Este o gură de oxigen pentru că altfel nu ştiu cum am fi putut funcţiona”, a spus managerul Horea Radu, acesta adăugând şi că banii au însemnat „o salvare venită în ceasul al 11-lea”.

Potrivit lui Radu, pentru ultimele două luni ale anului, contractul încheiat cu Casa de Sănătate prevede contractarea unui număr ridicol de cazuri, 20, respectiv 12. „Contractul pe care l-am semnat în primăvară a fost un contract restrictiv, ba pentru ultimele luni a fost chiar un contract de tip science-fiction, aberant, cu care nu puteam să supravieţuim. Pentru ce va fi în noiembrie şi decembrie, vom vedea, speranţe avem”, a mai spus managerul spitalului din Caransebeş, unitate care tratează lunar peste 1.000 de pacienţi.

Lidia Almăjanu

http://www.caon.ro/