Au salvat o scoala unica si cu traditie

Au salvat o scoala unica si cu traditie
CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș a întins o mână de ajutor Seminarului Teologic „Ioan Popasu”, amenințat cu desființarea.

Pentru a salva instituția de învățământ teologic ce funcționează la Caransebeș încă din 1865, Consiliul Local a decis arondarea mai multor grădinițe la Seminarul Teologic, care va dobândi astfel personalitate juridică.

Potrivit primarului Marcel Vela, Seminarul Teologic „Ioan Popasu” va rămâne singura instituție de acest profil din zona de vest. „Pentru a ajuta și salva Seminarul Teologic, Consiliul Local a aprobat arondarea în structura sa a cinci grădinițe cu program normal. Infirmăm zvonurile că s-ar desființa Seminarul Teologic, această instituție de învățământ cu tradiție, ca seminar teologic vocațional, va funcționa în Caransebeș și mai mult decât atat, în cadrul său, în anul școlar 2014-2015, sigur vor activa și elevi din județele Timiș și Arad, unde cele două seminarii vocaționale nu mai sunt prevăzute în structura școlară pentru anul următor și vor fi desființate”, a declarat Vela.

Pe lângă Seminarul Teologic, rețeaua școlară din Caransebeșva mai cuprinde în anul școlar viitor cinci licee, trei grădinițe cu personalitate juridică și două școli postliceale sanitare.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro