Au salvat vieti, au facut istorie…

Au salvat vieti, au facut istorie…

CARANSEBEŞ – Salvamontiștii din Caransebeș au aniversat joi, la sediul municipalității, 45 de ani de la înființare.

Foști și actuali salvatori montani, dar și prieteni ai acestora, au depănat momentele frumoase sau dramatice prin care au trecut încă de la înființarea Asociației Salvamont, în 1969, momente evocate prin proiecţii de filme şi fotografii din diferite perioade ale acestei nobile activităţi.

„45 de ani de Salvamont în Caransebeș înseamnă de fapt o pagină vie de istorie a Munților Banatului, pentru că toțisalvamontiștii care au fost prezenți în sală au salvat la un moment dat vieți. Ceea ce au făcut acum 45 de ani acești pionieri ai salvării montane este continuat acum de colegi mai tineri, de voluntari, de oameni implicați și cu dragoste față de munte”, a declarat primarul Marcel Vela, potrivit căruia aceștia vor găsi întotdeauna un partener de nădejde în administrația din Caransebeș, mai ales că municipalitatea este implicată și în alte proiecte de salvare de vieți.

„Am activat 26 de ani în Salvamont Caransebeș, a fost o perioadă nemaipomenită, iar colegilor mai tineri le spun să aibă aceeași plăcere în a face această activitate pe care am avut-o și noi”, a spus și Ioan Strubert, unul din cei mai vechi salvamontiști prezenți la reuniune. Remember-ul prin cei 45 de ani de activitate s-a încheiat la un pahar de vorbă asezonat cu… vin, „pe vremuri, o probă în pregătirea salvamontiștilor”, așa cum a precizat și președintele Asociației Salvamont Caransebeș, Tiberiu Felber.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/