Austrieci doar cu numele! Metehnele, românești!

Strabag a încercat să remedieze problemele apărute în asfaltul de pe Ardealului după lucrările din noiembrie anul trecut. Doar că ce a ieșit e o lucrare nedemnă de o firmă cu pedigree austriac. Petice pe o stradă care trebuia sa aibă asfalt ca-n palmă, cămine de canalizare neridicate la cotă și alte deficiențe care nu au fost trecute cu vederea de comisia de recepție a municipalității, condusă de viceprimarul Bebe Pasăre. Acesta a și explicat, de altfel, cum stau lucrurile, după ce a fost chestionat în ședința legislativului local de liberalul Vasile Rafa în legătură cu situația de pe strada Ardealului. „Am avut o discuție cu cei de la Strabag, am discutat că se vor face reparații pe covoare, din axul drumului până în bordură, ca să nu arate urât. Ei au optat pentru varianta cea mai ieftină și convenabilă pentru ei. Am dispus suspendarea recepției, tocmai din acest motiv, pentru că arată foarte rău. Căminele nu sunt ridicate la cote, noi nu putem să recepționăm o stradă peticită, asta a fost și ideea asfaltării, covor asfaltic integral, adică să nu se vadă reparația. Ei au zis că au avut un buget și trebuiau să se încadreze, drept urmare noi am refuzat recepția, am suspendat-o pe 90 de zile, au termen 90 de zile să facă lucrarea așa cum trebuie”, a explicat viceprimarul.

A intervenit și primarul Felix Borcean, care a recunoscut din start că nu-i place cum arată strada, singurul lucru pozitiv fiind că plata pentru Ardealului nu a fost încă făcută. Totuși, întrebat de liberalul Rafa ce se întâmplă dacă Strabag nu remediază problemele în cele 90 de zile, edilul a admis că există riscul ca primăria să piardă un eventual litigiu în instanță din cauza unor „scăpări” contractuale. „Recunosc, mie nu-mi place cum arată strada. Problema e că între timp, față de costul inițial al lucrării, prețurile au crescut și au spus (Strabag – n.r.) că nu-și mai permit să facă asfaltare integral. Practic, Ardealului nu e plătită deloc, dacă e să luăm contractul mare. Problema e dacă urmează un litigiu. La o posibilă pierdere a litigiului de către noi, asta ar presupune penalități la contract pentru noi. Pentru că e o problemă în contractul pe care l-am făcut. Noi am scris reparații, ei au reparat, din partea noastră a fost o scăpare că nu s-a menționat cu acoperire covor asfaltic sau alt termen”, a precizat primarul Felix Borcean.

Să speram totuși că, la Caransebeș, Strabag nu-și va da cu firma-n cap și va lăsa strada Ardealului așa cum ar fi făcut-o în țara de baștină.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/austrieci-doar-cu-numele-metehnele-romanesti/2395926/