Aventura continua pe Muntele Mic

Aventura continua pe Muntele Mic

Luni s-a încheiat prima din cele trei serii ale taberei de schi organizată de Clubul Montan Caransebeş, în perioada 3 – 8 ianuarie.

Vacanţă de neuitat pentru 50 de copii din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara şi Republica Serbia. Micuţii, cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, au participat, timp de şase zile, într-o tabără de schi, pe Muntele Mic. De pregătirea copiilor, care au avut parte de un program variat şi bine pus la punct, s-au ocupat membrii Clubului Montan Caransebeş. Adevăraţi profesionişti, aceştia au reuşit să le insufle copiilor dragostea pentru munte, sport şi mișcare.

Pe lângă schi, organizatorii au mai inclus în programul de activităţi al taberei – drumeţii, jocuri, concursuri, dans şi tombolă. În funcţie de nivelul de pregătire al fiecăruia, cursanţii au fost împărţiţi în două categorii, începători şi avansaţi, în acest fel, instructorii reuşind să colaboreze mai uşor cu aceştia. Începătorii au putut deprinde astfel elementele de bază ale schiului, iar avansaţii şi-au îmbunătăţit tehnica.

„Încercăm să-i determinăm pe cei mici să iubească muntele, schiul şi natura, să înţeleagă cât de importantă este mişcarea în aer liber. Urmărim, de asemenea, să le dăm încredere în propriile forţe, să-şi învingă temerile şi să lupte pentru a realiza ceea ce şi-au propus, să nu cedeze atunci când cred că scopul este peste puterile lor“, ne-a declarat alpinistul Coco Galescu, unul dintre instructorii de schi ai acestei tabere. La finalul aventurii de pe Muntele Mic, căci pentru mulţi asta a însemnat participarea în tabăra de schi, copiii au înţeles că reuşita constă în perseverenţă.

„În aceste zile petrecute pe munte am înţeles că nimic nu este imposibil şi că, dacă mi-am dorit cu adevărat să învăţ să schiez, am reuşit, chiar dacă nu mi-a fost uşor“, ne-a mărturisit unul dintre mezinii grupului, Valentin Pişta, care şi-a confirmat încă de acum prezenţa în cadrul taberei de anul viitor.

Clubul Montan Caransebeş organizează tabere de schi pentru copii de şase ani. De la un an la altul, numărul participanţilor este în creştere, lucru care nu poate decât să-l bucure pe preşedintele clubului, Răzvan Ioaniţescu. „În cele trei serii din acest an vor fi prezenţi alături de noi în tabără aproximativ 200 de copii. În luna februarie vom avea o serie dedicată, exclusiv, preşcolarilor“, a precizat Ioaniţescu.

Din echipa de organizare a taberei mai fac parte, pe lângă Coco Galescu şi Răzvan Ioaniţescu, Ana-Maria Galescu, Dan Brăteanu şi Mircea Socaciu, toţi membri ai Clubului Montan Caransebeş. Cea de-a doua serie a taberei începe azi, şi durează până în 13 ianuarie.

Roxana Bălan Nafiru