Avocat pentru stadionul din Teiuș

Pe scurt, primăria spune că deține acte care nu au ajuns până acum în instanță, care atestă că municipalitatea a fost exclusă abuziv din asociația condusă acum de Alexandru Silvășan. Toți consilierii locali au aprobat angajarea unui avocat din Timișoara pentru un nou proces, ce are ca obiect modificarea componenței asociației care deține stadionul. Chiar și așa, Silvășan e de neoprit și după ce a transmis semnale că vrea bani sau terenuri în schimbul stadionului CFR, acum a pus ochii și pe alte zone din Parcul Teiuș. A spus-o chiar în plenul legislativului local liberalul Puiu Paica, după ce a discutat cu fostul șef de gară din Caransebeș: „Am avut o discuție cu Silvășan și zicea că ne va da în judecată din nou, că zicea că e terenul lui și unde e Orășelul Copilor și unde e terenul de tenis al lui Pleșa!”

Întrebat despre aceste noi informații care vin dinspre asociația cu sediul în Valea Bistrei, primarul Felix Borcean a spus că „nu comentez stările domnului Silvășan, ce cere dânsul de la noi, să ne dea în judecată. Acum vrea jumătate din Caransebeș și mâna fiicei împăratului, e un om liber, poate să facă ce vrea, să facă tot felul de acțiuni în instanță.”

Revenind la angajarea unui avocat de către primărie, edilul a explicat în ce constă acest demers. „Bun, la final am vrea să recuperăm stadionul, dar trebuie să căutăm o altă cale, de a-l recupera așa la propriu nu mai există, am pierdut, corect sau incorect, nu mai contează, așa a fost să fie, dacă așa au decis judecătorii. Noi căutăm o altă modalitate, prin care să dovedim, de fapt, că am fost membri ai acelei asociații și am fost cumva îndepărtați abuziv, iar actuala componență a asociației este ilegală. Și din acest motiv lucrurile pot lua o altă turnură și pot fi anulate deciziile anterioare. Ce s-a întâmplat înainte, de ce s-a ajuns în litigiu, ce minuni s-au întâmplat acolo nu cunosc, dar există documente. Noi mergem cu un vraf de documente, le punem la avocat în brațe, acest avocat va iniția o acțiune în instanță și vedem ce va fi. Cine are informații sau documente care ne pot ajuta să recuperăm stadionul, sunt bineveniți!”, a spus Felix Borcean.

În altă ordine de idei, tot în cadrul ședinței de consiliu local, un cetățean a întrebat ce valoare de impozitare are stadionul din Teiuș, „că dacă e cum zice Silvășan că e 16 milioane, atunci un milion ar trebui să fie numai impozitul la bugetul local.” A răspuns tot primarul, potrivit căruia „Silvășan spune că e asociație sportivă și e scutit de impozit, noi spunem altceva.”, în timp ce city managerul Florin Bogdea a completat: „Impozitul îl are la vreo 30 de mii de lei, există o evaluare la Impozite și Taxe, dar probabil trebuie una actualizată la momentul de față“.

JCS-Răzvan Mihalcea

FOTO: Arhivă Caon

Sursa: https://caon.ro/avocat-pentru-stadionul-din-teius/2404931/