Banatul Caransebes a fost invinsa de campioana Romaniei

Banatul Caransebes a fost invinsa de campioana Romaniei

CARANSEBEŞ – Campioana României la volei, Tomis Constanța a plecat cu toate punctele din Banat, la capătul unui meci extrem de spectaculos.

Banatul Caransebeș a cedat la mare luptă, în patru seturi, 1-3, în fața pleiadei de internaționali români, sârbi și bulgari coordonați de Martin Stoev.

După un prim set câștigat de oaspeți la 21, gugulanii au intrat mai bine în joc și au reușit, probabil, cel mai bun set din acest început de campionat, administrând un 25-19 campioanei. A urmat apoi un set la fel de disputat, care a fost adjudecat de Tomis la mustață, 25-23, iar în cel de-al patrulea, pe fondul căderii bănățenilor, oaspeții nu au mai cedat decât 17 puncte și și-au trecut în cont cel de-al 5-lea succes din acest sezon, din tot atâtea etape. La final, cei 500 de spectatori au aplaudat ambele echipe pentru spectacolul oferit timp de două ore.

„Nu ne așteptam să avem un meci ușor, am intrat bine în joc însă gazdele au revenit foarte bine. Pentru noi este bine să întâlnim astfel de adversari care ne întind foarte serios. Cred că am reușit să gestionăm mai bine situațiile limită din ultimele două seturi”, a declarat internaționalul Tomisului, Andrei Laza. De partea cealaltă, noul antrenor al Banatului, Dan Banu, s-a declarat parțial mulțumit de jocul elevilor săi.

„Am avut momente de joc foarte bune în seturile 2 și 3, dar avem aceste sincope în joc, inconstanță în servici și preluare iar în anumite momente blocaj ineficient. Mai avem mult de muncă dar sunt convins că putem urca și staisface publicul iubitor de volei din Caransebeș. La Piatra Neamț avem săptămâna viitoare un meci foarte important pe care trebuie să-l câștigăm neaparat și ne vom pregăti ca atare”, a spus și Banu.

Mulțumit de jocul Banatului a fost și primarul Marcel Vela: „Dincolo de înfrângere, meciul a fost un spectacol iar noi am dovedit că putem ține piept campioanei României, care vine după un succes răsunător în Champions League. Suntem pe un drum bun, felicit băieții și pe noul antrenor, se vede o îmbunătățire a jocului, o altă strategie și cred că vom fi o echipă importantă în acest campionat”.

Pentru Banatul Caransebeș urmează o altă deplasare dificilă, la Piatra Neamț, partidă care se va disputa sîmbătă, 15 noiembrie.

Sursa: http://www.caon.ro/banatul-caransebes-a-fost-invinsa-de-campioana-romaniei/1476086