Banatul Caransebes a spart gheata in retur

Banatul Caransebes a spart gheata in retur

LUGOJ – Ultimul meci disputat la Lugoj a adus și prima victorie din retur pentru Volei Club Banatul Caransebeș, 3-2 cu Arcada Galați(-23, 22, -21, 21, 9). Elevii lui Dimitar Pangarov au arătat altceva în teren față de primele două etape.

Debutul partidei a start sub semnul echilibrului, niciuna dintre cele două formații nereușind să se desprindă clar pe tabelă. La 22-22, o mică neatenție în preluarea gazdelor a făcut ca gălățenii să pună în față cele două lungimi de care aveau nevoie pentru 1-0. În actul secund, gugulanii au apăsat pe accelerație și conduceau la cel de-al time out tehnic cu 16-12 însă oaspeții s-au apropiat din nou la un singur punct, 19-18. Simovic a făcut două puncte pentru bănățeni, cu un atac în forță și un as, Filip a reușit un blocaj și același Simovic a închis setul cu un nou atac devastator, după o pasă excelentă a lui Vânătoru.

Echilibrul s-a păstrat și în setul 3 însă după cel de-al doilea time out tehnic, cei de la Arcada s-au distanțat și au preluat din nou conducerea la seturi. Având nevoie neaparat de setul 4 pentru a rămâne în joc, Lung, Borota și colegii lor au făcut un joc excelent, la un moment dat tabela arătând 10-2 în favoarea gazdelor. Chiar dacă gălățenii au mai redus din diferența de puncte, s-a făcut 2-2 și jocul se decidea în set decisiv.

Avea să fie în final victoria Banatului, pentru că în ultimul set pe teren a existat doar o singură formație, cea a gazdelor. Lung, Borota și Simovic, puși foarte bine în valoare de pasele experimentatului Vânătoru, au atacat din toate pozițiile, Aleksic și Todor au blocat decisiv, Jovic a excelat în preluare și recuperare iar „așii” acelorași Simovic și Borota au dus scorul la 11-3 pentru gazde, diferență prea mare pentru a mai fi remontată de ocupanta locului 6.

S-a terminat 15-9, spre bucuria celor câtorva sute de spectatori, majoritatea veniți de la Caransebeș. „Ne așteptam să avem un meci greu, astăzi am jucat mult mai bine decât cu Șimleul, ne-am concentrat până la final, am reușit un set 5 extraordinar. A contat foarte mult serviciul nostru, care a fost puternic și i-a pus în dificultate, nu au adus preluarea la fileu și nu au putut să construiască, iar pentru noi a fost mai ușor să facem blocaj și apărare. Am pierdut de multe ori cu 3-2 dar cred că astăzi am spart gheața și vom câștiga mai multe meciuri de acum înainte”, a spus, după partidă, Dan Borota, unul din remarcații jocului cu Arcada.

„Am mers foarte bine în atac, am recuperat multe mingi, am făcut un joc foarte bun. M-am adaptat foarte bine laCaransebeș, m-au ajutat Aleksic, Jovic și Sormaz. Noi jucăm fiecare meci la victorie, sper ca și cu Zalăul să ne facem publicul fericit”, a declarat și cel mai nou echipier al gugulanilor, Milos Simovic. Tehnicianul gazdelor, Dimitar Pangarov, a precizat că se aștepta la o victorie în partida de sâmbătă.

„Am fost sigur că o să câștigăm cu Galațiul pentru că ne-am antrenat foarte bine, echipa a răspuns la ceea ce am cerut. Băieții au luptat cu adevărat pentru fiecare minge, Borota a avut o prestație excelentă după ce în primele două meciuri din retur a jucat mai slab, Simovic a jucat și el foarte bine. Mă aștept la un meci cel puțin la fel de bun cu Zalăul”, a precizat antrenorul bulgar al gazdelor, în timp ce omologul său de pe banca gălățeană, Marian Apostu, a pus înfrângerea pe seama fricii jucătorilor săi, după ce aceștia pierduseră și meciul din tur: „A fost un meci frumos, păcat că l-am pierdut. Diferența s-a făcut în acel set 4, când noi am început foarte prost. Împotriva celor din Caransebeș avem o frică pe care nu mi-o explic”.

Chiar și cu această victorie, Banatul Caransebeş rămâne momentan pe penultimul loc al Diviziei A1 și în cazul unei victorii în partida de pe teren propriu, cu Municipal Zalău, ar mai putea urca în clasament. Meciul se va juca miercuri, 4 februarie, de la ora 19, în Sala Polivalentă din cartierul Pipirig, locație modernizată în ultimele săptămâni din punct de vedere al instalației de încălzire.