Banatul Caransebes nu a reusit sa aduca puncte din Baia Mare

Banatul Caransebes nu a reusit sa aduca puncte din Baia Mare

Scris de Mircea Lepădatu – CARANSEBEŞ – Volei Club Banatul Caransebeș avea nevoie de un punct din deplasarea de la Baia Mare pentru a-și asigura locul 9 și, implicit, un adversar mai accesibil în play-out. Din păcate, calculele gugulanilor au rămas doar pe hârtie, pentru că Știința Explorări Baia Mare s-a impus cu 3-1, nelăsând niciun punct Banatului.

Primul set a fost unul echilibrat până în final, când gazdele au pus pe tabelă diferența de doua puncte necesară, scor 25-23 pentru maramureșeni. Parțialul al doilea a început din nou sub semnul echilibrului, iar elevii lui Pangarov dădeau impresia că și-l vor adjudeca, după ce au condus cu 12-8. Studenții băimăreni au revenit însă spectaculos și au intrat în avantaj la al doilea time-out tehnic, 16-14. Caransebeșul a egalat la 18 și apoi la 22, iar finalul setului a fost unul dramatic. Numai puțin de cinci mingi de set au irosit bănățenii, în timp ce gazdele au profitat imediat și au închis tabela la 31-29, distanțându-se astfel la 2-0.

Setul 3 a fost la discreția Banatului, care a condus la un moment dat la o diferență de 12 puncte, iar la final scorul a fost de 25-13 pentru oaspeți. Speranțe, așadar, pentru punctul mult dorit de gugulani. Avea să fie însă un simplu foc de paie, pentru că aceștia au început foarte prost cel de-al patrulea act și s-au văzut conduși imediat, 5-0 pentru Baia Mare. Diferența de cinci puncte s-a păstrat până la final iar Știința Explorări s-a impus cu 25-20, trecându-și astfel în cont toate cele trei puncte.

Nici jocul rezultatelor din ultima etapă a sezonului regulat nu le-a fost favorabil caransebeșenilor. Chiar dacă SCMU Craiova și-a respectat blazonul și a trecut cu 3-0 de Piatra Neamț, Phoenix Șimleu nu a ratat ocazia de a întâlni un adversar mai facil în play-out, pe Steaua București, echipa de pe ultimul loc, și a trecut în patru seturi de Arcada Galați, după o partidă în care oaspeții au părăsit terenul în finalul setului 3, din cauza arbitrajului.

În aceste condiții, Banatul Caransebeș va juca în play-out cu moldovenii de la LPS Piatra Neamț, pe sistemul 3 din 5, cu trei meciuri, dacă va fi cazul, pe terenul gugulanilor. Conform calendarului stabilit de Federația Română de Volei, primele două partide se vor desfășura în zilele de 21 și 22 martie, în Polivalenta din Caransebeș.

Sursa: http://www.caon.ro/banatul-caransebes-nu-a-reusit-sa-aduca-puncte-din-baia-mare/1514317