Banatul Caransebes ramane in elita voleiului romanesc

Banatul Caransebes ramane in elita voleiului romanesc

Scris de Mircea Lepădatu – PIATRA NEAMŢ – Caransebeșul va vedea și anul viitor volei de prima ligă, după ce Banatul a învins duminică VCM LPS Piatra Neamț în deplasare, la capătul unui meci interzis cardiacilor.

A fost 3-2 pentru bănățeni, după ce gazdele au condus la un moment dat cu 2-0. Nemțenii și-au trecut în cont primele două seturi, 25-23 și 25-20, și părea că vor trimite disputa în joc decisiv, sâmbăta viitoare la Caransebeș.

A urmat însă o revenire senzațională a elevilor lui Dimitar Pangarov, care au restabilit egalitatea, cu doua parțiale câștigate la 22 și la 18. În decisiv s-a mers cap la cap până la 7-7, după care a urmat o serie de cinci puncte consecutive ale gugulanilor, pe fondul jocului excelent al lui Birău, Borota, Simovic, Aleksic, Lung și Teleleu.

S-a terminat 15-9 pentru Caransebeș, care se impune în play-out cu scorul general de 3-1, bănățenii rămânând astfel și în sezonul viitor în elita voleiului românesc în timp ce Piatra Neamțul ia drumul ligii secunde.

„Știu că multă lume ne invidiază că un oraș relativ mic reușește să rămână să reprezinte Banatul în Divizia A1 de volei, iar în Liga a 2-a la fotbal să facă o figură frumoasă cu alții, care se cred cu pretenții și au bugete mult mai mari. Mă bucur și felicit băieții pentru cele 3 victorii obținute în fața echipei din Piatra Neamț, apreciez galeria și le mulțumesc suporterilor pentru toată susținerea și dragostea lor pentru echipă. Noului Consiliu Director al clubului, domnului președinte de onoare Cornel Viziru, cât și tuturor sponsorilor le spun un sincer mulțumesc pentru tot ce fac ei pentru sport, un fenomen care a fost și va rămâne cel mai bun ambasador al municipiului Caransebeș în țară și străinătate!”, a declarat primarul Caransebeșului, Marcel Vela.

Sursa: http://www.caon.ro/banatul-caransebes-ramane-in-elita-voleiului-romanesc/1519352