Bani în bugetul Caransebeșului pentru amenajarea unui adăpost pentru câinii maidanezi

 

Primăria Caransebeș a cuprins în bugetul pe 2021 fondurile pentru începerea lucrărilor la adăpostul pentru câinii fără stăpân. Spațiul pentru amenajarea padocului a fost identificat deja de către SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare) din cadrul administrației publice locale.

Potrivit primarului Felix Borcean, pentru amenajarea padocului de animale este cuprinsă o alocare bugetară de circa 200.000 de lei în bugetul care cel mai probabil va fi aprobat la jumătatea acestei luni.

Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare dispune de un sector de ecarisaj prin care maidanezii sunt ridicați, duși la o evaluare medicală la un medic veterinar contractat de Primărie și transportați la Mehadia, unde există o asociație care are grijă de patrupede, ne spune directorul SPIR Vasile Megan:

Avem un padoc, avem un spațiu care ni s-a atribuit prin Consiliul Local undeva sus pe șoseaua de centură, la fostul Tancodrom, acolo nu sunt condiții, deocamdată, nu avem apă, nu avem curent, nu poți să găzduiești acolo maidanezii. Avem un medic veterinar care îi întreține pe cei care-i capturăm. Avem un registru unde mai vin oameni și adoptă câte un câine. Dar avem și un contract cu o firmă autorizată din Reșița și, în momentul capturării îi ducem acolo, de fapt nu la Reșița la Mehadia unde asociația are un punct de lucru și unde au condiții destul de bune, contra cost.”, ne-a declarat Vasile Megan.

Fiecare câine va fi cipat în momentul transportului la Mehadia. Ca exemplu, directorul SPIR ne-a menționat că într-o săptămână se pot captura până la 6 câini fără stăpân, din care se și adoptă cam jumătate din ei imediat.

Primesc foarte multe telefoane cu privire la situația câinilor fără stăpân, mulți dintre ei stau pe stradă, dar au stăpân, sunt de la casele din acea zonă. Rugămintea mea este către stăpâni să nu le mai dea drumul pe stradă pentru că noi nu avem de unde ști și mai și chinuim, alergăm după ei, îi tranchilizăm dacă e nevoie, îi ducem la veterinar. Acum este clar că nu îi ridicăm pe toți de pe străzi, nu am avea unde să îi ținem. În bugetul de anul acesta domnul primar a prins o sumă destul de mare pentru începerea lucrărilor la noul padoc, care va rămâne în acea zonă sau în altă zonă pe care o vom identifica, pentru că este nevoie de utilități la care spațiul să poată fi racordat.”, ne-a declarat Vasile Megan.

Sursa: https://expressdebanat.ro/bani-in-bugetul-caransebesului-pentru-amenajarea-unui-adapost-pentru-cainii-maidanezi/