Baraci demolate pentru o viata mai buna

Scris de Lidia Almăjanu

Baraci demolate pentru o viata mai bunaCARANSEBEŞ – Angajații municipalității din Caransebeş au început luni demolarea celor două barăci din cartierul Balta Sărată, aflate la un pas de prăbușire. Printre gunoaie, șobolani și buldozere, membrii celor 12 familii care locuiau în barăci și câțiva vecini ai acestora au strâns lemne, geamuri și uși rezultate în urma demolării.

Locatarii au părăsit cu greu barăcile vechi de mai bine de 100 de ani, după ce au primit din partea administrației locale alte locuințe în incinta fostului Spital de Psihiatrie.

Costa mai mult să le refacem, așa că familiilor li s-au oferit alte locuințe, cu condiții mult mai decente decât aici, unde nu aveau nici măcar toaletă. Nicio familie nu ajunge în stradă. În câteva zile terminăm de demolat și curățăm zona“, a spus șeful Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare, Ion Gheorghe Ștefan, cel care a coordonat la fața locului operațiunile de demolare.

Punerea la pământ a celor două barăci a fost primită, în schimb, cu bucurie de locatarii blocurilor din apropiere, potrivit cărora zona devenise un adevărat focar de infecție. Pe locul celor două vechi clădiri, municipalitatea va amenaja, cel mai probabil anul viitor, un spațiu verde, cu locuri de joacă pentru copii.

Sursa: http://www.caon.ro/baraci-demolate-pentru-o-viata-mai-buna/1476570