Bătrânii plătesc gunoiul și directorii Transal nu! E corect, dle primar?

Totul a plecat de la cazul unei foste directoare de la Transal care, conform unei decizii interne a societății, este scutită de la plata gunoiului, la fel ca actualii angajați, dar și foști care au știut de această prevedere și s-au folosit de ea. „Fosta directoare, când a plecat de la Transal și-a trântit o hârtie atât de frumoasă că are dreptul ea și familia ei să nu plătească gunoiul. Adică bătrânii pot să plătească gunoiul dar directorii Transal nu”, i-a spus președinta unei asociații primarului Felix Borcean, pe care afirmația acesteia l-a luat prin suprindere: „Cum adică? A cui e hotărârea asta, a Consiliului Local sau a lor, internă?”

I s-a explicat edilului că există o hotărâre internă a Transal, prin care toți angajații și foștii angajați nu plătesc gunoiul. „Nu am știut așa ceva, acum aflu de la dumneavoastră. Stați că-i întreb eu pe cei de la Transal de ce e măsura asta și dacă există această prevedere, s-o anulăm. Cu tot cu foștii angajați și membrii familiilor acestora sunt 1000 de oameni de la Transal care nu plătesc”, a precizat Borcean.

Un alt președinte de asociație a spus că scutirile pentru angajați și foști angajați s-au dat și se dau cu largul concurs al celor de la Transal, făcând referire și la sumele neîncasate de operatorul de salubritate, care sunt aduse tot timpul în discuție atunci când vine vorba de minusurile financiare ale societății: „Ei (cei care nu plătesc gunoiul – n.r.) primesc adeverință de la Transal, asumată de Transal, eu nu pot să nu o iau în calcul. Sunt cel puțin 100 de angajați la Transal, cu 3-4 membri de familie, apar și de acolo sume neîncasate”.

Primarul Felix Borcean l-a chemat apoi la discuții și pe Mihai Minea, administratorul Transal, care a încercat să lămurească și problema scutirilor de la plata gunoiului. „Eu sunt omul cifrelor, avem după recensământ aproape 20 de mii de locuitori și doar 14.500 de abonați. Când îmi lipsesc patru mii de abonați, trebuie să văd de unde. Sunt oficial doi în apartament și în chirie stau șase, vă convine să nu plătească și dumneavoastră să plătiți?”, i-a întrebat Minea pe președinții de asociații, care au replicat că nu le convine nici ca angajații Transal, actuali sau foști, să nu plătească. „Hotărârea prin care Transal nu plătește nu e făcută de mine, e de când s-a inventat Transal, din vremuri imemoriale”, a mai adăugat administratorul de la salubritate. „Da, dar ați fi putut să o revocați”, a fost replica asociațiilor, după care primarul Felix Borcean a pus punct discuțiilor pe acest subiect, cu promisiunea că scutirea acordată la plata gunoiului pentru unii nu va rămâne ca în prezent.

JCS-R.M.

 

Sursa: https://caon.ro/batranii-platesc-gunoiul-si-directorii-transal-nu-e-corect-dle-primar/2400138/