Belgienii donează încă o tură de aparatură medicală spitalului din Caransebeș

Belgienii donează încă o tură de aparatură medicală spitalului din Caransebeș

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Două transporturi de aparatură medicală au sosit în această săptămână la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC), aduse de la un spital belgian care se înnoiește. Donația a fost posibilă ca urmare a colaborării dintre cluburile Rotary Caransebeș, Meerbusch-Büderich (Germania), Houhalen (Belgia)Linz (Austria), Pancevo (Serbia) şi Uffenheim (Germania), în cadrul unui proiect Global Grant, de dotare a spitalului caransebeșean.

Marți și miercuri au sosit două transporturi de la un spital din Mechelen (Belgia), sunt transporturi cu aparate în stare foarte bună, vorbim de paturi, paturi de reanimare, ecograf, scaune de transport bolnavi, scaune cu rotile. De o parte din acest transport beneficiază și Asociația Surorilor Franciscane, cu care colaborăm îndeaproape și care sunt cuprinse și ele în acest proiect care are o valoare totală de aproape 80.000 euro. Prin acest proiect se vor putea efectua noi investigații precum bronhoscopia, copiii în stare gravă vor fi monitorizați cu aparatură complexă, cele două monitoare funcții vitale. A mai fost achiziționat și un defibrilator pentru secția de Anestezie-Terapie Intensivă. Sperăm să dăm o mână de ajutor pentru înnoirea și buna funcționare a spitalului, suntem la jumătatea proiectului, îl vom duce la bun sfârșit până în această toamnă”, ne-a declarat medicul Dan Tocuț, reprezentant atât al spitalului, cât și al Rotary Caransebeș.

Sursa: http://www.caon.ro/nemtii-si-belgienii-doneaza-inca-o-tura-de-aparatura-medicala-spitalului-din-caransebes/2195958