Benning, în sprijinul copiilor din spital

Benning, în sprijinul copiilor din spital

CARANSEBEȘ – Saloane renovate și aparatură medicală pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC). Totul cu sprijinul celor de la firma Benning Power Electronics, care s-au gândit să dea o mână de ajutor spitalului și, mai ales, copiilor care ajung aici.

„Ne-am ocupat de cele șapte saloane care au necesitat renovare aproape totală, cu tarkett medicinal nou, zugrăvite, cu instalații electrice și sanitare. Am contractat firma care a pus tarkettul, iar voluntarii de la firma noastră au realizat celelalte lucrări. Ca și investiție, se ridică la aproape 40 de mii de lei. Nu aveam anul acesta în plan să ne ocupăm de spital, dar dna doctor Codre ne-a convins prin dorința ei de a schimba ceva în bine la Pediatrie. A fost atât de insistentă în sensul bun, că anul viitor continuăm cu încă șapte saloane, pentru că până la urmă este vorba de copiii noștri”, a declarat Elena Hotea, de la Benning Power Electronics.

Pentru că nu aveau de gând să se implice în acest an la spital și totuși au făcut-o, primarul Felix Borcean a glumit cu cei de la Benning: „Sperăm ca nici la anul să nu aveți în plan să faceți. Noi ne-am propus ca prim pas să facem chiar Pediatria, acum trebuie să vedem spre ce alte secții ne reorientăm cu banii din donațiile de la evenimentul caritabil pe care-l avem la sfârșitul acestei luni. Mă gândesc că dacă voi ați dat acest ton, deși au mai fost și pe alte secții, poate creăm un program din acesta pentru firmele mari, <<Adoptă o secție>>. Bineînțeles, vă vom fi și noi alături. Avem nevoie de oameni ca dna doctor, care se implică”.

Pe lângă lucrările de reabilitare, Pediatria a primit și două aparate noi, extrem de necesare. „Era important să avem condiții bune pentru că avem o adresabilitate foarte mare, sunt mulți copii care ajung pe secția noastră, în medie aproximativ 200 pe lună. Am primit și un aparat nou de aspirație a secreției nazale, și unul de aerosol, erau absolut necesare, cele vechi se stricaseră. O donație vitală, pentru că și o zi contează pentru respirația copiilor, dacă nu reușim să aspirăm la cei cu astm bronșic, cu pneumopatii”, a spus și medicul primar Irina Codre, șefa interimară de la Pediatrie și cea care s-a zbătut atât de mult pentru renovarea secției.

„Mă bucur din suflet pentru ce s-a întâmplat la Pediatrie, prin implicarea medicului șef de secție și a, de astăzi, partenerilor noștri de la Benning. Acești copii merită toate condițiile din lume, nu putem să le cuantificăm în bani niciodată. Urmează și alte lucruri bune în spital”, a precizat și managerul Adrian Cican.

Primele, chiar de mâine, odată cu începerea funcționării laboratorului de analize sub egida spitalului și nu pentru o societate privată, ca până acum.

R.M.

Sursa: http://www.caon.ro/benning-in-sprijinul-copiilor-din-spital/2347104