Biblioteca Mihail Halici, in reabilitari

Biblioteca Mihail Halici, in reabilitari

 Clădirea Bibliotecii Mihail Halici din Caransebeş a fost timp de câteva săptămâni într-un amplu proces de reabilitare, care a cuprins atât faţada instituţiei cât şi interiorul acesteia.

Potrivit directorului Mircea Moscovici, lucrările de modernizare a faţadei, în valoare de 3.000 de lei, au fost suportate în totalitate de Serviciul „Piaţa Gugulanilor“ şi de operatorul de salubritate „Transal Urbis“, fiind realizate de angajaţii administraţiei locale. În interior, lucrările, realizate din fondurile proprii, au constat în refacerea în întregime a instalaţiei electrice, veche de peste 40 de ani.

„Era nevoie să înlocuim instalaţia pentru că era aceeaşi de când s-a construit clădirea. Acum poate suporta creşterea numărului de consumatori şi respecta toate normele de siguranţă în materie“, a spus Moscovici, adăugând totodată că investiţia era mai mult decât necesară în condiţiile în care biblioteca este inclusă în a doua etapă a proiectuluiBiblionet, fiind, de altfel, singura instituţie de acest gen din Caraş-Severin care accesează pentru a doua oară.

Directorul Bibliotecii Mihail Halici a precizat că prin intermediul Fundaţiei IREX, instituţia va primi în luna noiembrie echipamente informatice şi produse software de ultimă generaţie, care vor fi puse la dispoziţia cititorilor până la finele anului.