Biblioteca Municipală „Mihail Halici” din Caransebeş a avut o săptămână plină de evenimente

20220516_133547.jpg

Image 1 of 15

Biblioteca Municipală „Mihail Halici” din Caransebeş a avut o săptămână plină de evenimente cultural-educative, pragul instituţiei fiind trecut zilnic de copii şi elevi de la gradiniţele şi şcolile de pe raza municipiului nostru. Astfel, luni, biblioteca a găzduit elevii clasei a IX-a A de la Colegiului National „Traian Doda”, care au participat la premirea lucrărilor realizate în cadrul concursului de creaţie literară Prolectura, concurs iniţiat de bibliotecile publice din Caraş-Severin, care se află la prima ediţie. Prin această activitate ne-am propus să încurajăm apropierea de carte şi cuvântul scris şi să observăm ce gen de cărţi trezesc interesul tinerilor. Am dorit, de asemenea, să avem o discuţie deschisă pe marginea cărţilor citite, mai puţin protocolară, iar în acest sens, cu sprijinul Primariei Caransebes şi al Consiliului Local, elevii au fost primiţi cu sucuri şi plăcinte şi recompensaţi pentru munca lor cu premii în bani.
Începând cu ziua de marţi, institutia noastră a fost vizitată, de grupe de copii de la grădiniţele GPP2 – structură GPP1 şi GPP2 – structură GPN1 precum şi de la grădiniţa arondată Liceului Baptist Reşita- secţia Învăţământ preşcolar Caransebeş. Copiilor li s-a prezentat institutia, cărţile specifice segmentului lor de vârstă şi li s-au citit poveşti nemuritoare.
Mircea Eliade spunea că: „Toţi cei care au acces la o bibliotecă, la cărţi, sunt nişte inşi mai buni decât alţii, mai puternici, iar durerile îi ating mai puţin şi nefericirile trec mai repede”.

Prin urmare, vă aşteptăm cu drag!