Blaga si Gorghiu iau pulsul liberalilor

Blaga si Gorghiu iau pulsul liberalilor

Scris de Flavius Rotariu

REŞIŢA – Copreşedinţii Partidului Naţional Liberal au avut întâlnire şi cu liberalii cărăşeni la Reşiţa şi la Caransebeş.

Vizita face parte din campania organizată în perspectiva pregătirii pentru alegerile locale şi parlamentare și a fuziunii dintre PNL și PDL. După ce au trecut prin Mehedinţi, cei doi copreședinți liberali au ajuns vineri laCaransebeș, unde au fost primiți de primarul Marcel Vela, vicepreședinte PNL și responsabil peste liberalii din zona de vest, discuțiile axându-se atât pe probleme de administrație locală cât și pe chestiuni politice.

Liderii PNL s-au deplasat apoi la cel sediul celui mai mare angajator din Caraș-Severin, SEBN Bordnetze. Ulterior, delegația liberală a ajuns la Reșița pentru a se întâlni cu membrii și simpatizanții PNL. Înainte de întâlnire, în cadrul unei conferinţe de presă, stafful PNL a punctat câteva probleme legate de criza locurilor de muncă din zonă, de infrastructura de transport deficitară şi de faptul că amnistia fiscală pentru persoane fizice ar fi nocivă, pe termen lung.

„În această vizită m-a preocupat activitatea primarilor noştri, dacă există resurse la nivel guvernamental trimise în teritoriu, dacă sunt locuri de muncă şi în ce măsură sunt cele existente suficiente pentru populaţia judeţului. Din nefericire, în Caransebeş este nevoie de forţă de muncă din exterior, iar la Reşiţa se plâng oamenii că nu au loc de muncă“, a precizat Alina Gorghiu.

În opinia Alinei Gorghiu, în privinţa amnistiei fiscale pentru persoane fizice se simte nevoie unui calcul prin care să se evidenţieze dacă statul pierde din această măsură. „Chiar dacă pare benefică acum, este o măsură ce aduce pierderi pe termen lung şi noi considerăm că un guvern al amnistiilor fiscale – a treia anul acesta – nu va imprima contribuabilului obişnuinţa de a trata cu prioritate plata obligaţiilor pentru stat. Şi asta inclusiv din cauza discriminării pentru cei care au făcut plăţile la stat în termenul legal fără să fie recompensaţi în vreun fel“, a explicat copreşedintelePNL.

Vasile Blaga a subliniat stadiul în care se desfăşoară pregătirile pentru alegerile locale. „Verificăm etapele acestor pregătiri, dar şi stadiul fuziunii PNL – PDL în teritoriu. Dorim ca procesul să se accelereze, sunt cazuri unde putem avea conduceri monocefale. PNL Caraş-Severin este o organizaţie cu mare potenţial şi aş vrea să le mulţumesc celor 19 primari care au mai rămas, fără să cedeze la presiunile lui Dragnea, pentru că el a fost tartorul Ordonanţei 55. Cât despre desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, avem aceeaşi regulă în toate judeţele. Drept urmare, luni (19 octombrie – n.r.) vom şti cu cine vom lucra pentru sondajele necesare şi asta înseamnă că în trei săptămâni vom şti cu cine vom defila la Reşiţa. În cele 19 primării, dacă nu au probleme de integritate, primarii au drept de preempţiune. Tot cam în trei săptămâni, însă sunt criterii în plus, vom putea desemna lista pentru consilierii judeţeni“, a adăugat Vasile Blaga.

Sursa: http://www.caon.ro/blaga-si-gorghiu-iau-pulsul-liberalilor/1582181?comentarii