Blocuri din Caransebeș, reabilitate energetic

„Ne-am fi dorit să fie un contract mai consistent, care să cuprindă mai multe blocuri, dar e bine că am prins și aceste contracte, în valoare de circa 10 milioane de lei, cu termen de finalizare 12 luni. Aceste proiecte vor aduce beneficii energetice celor care locuiesc în aceste clădiri, adică învelitoarea blocurilor, schimbarea instalațiilor termice, acoperiș, subsol, tot ceea ce presupune eficientizare energetică pentru reducerea costurilor la energia electrică și termică pentru aceste blocuri.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Reprezentantul constructorului, Florin Jivan, a adăugat că speră ca lucrările să demareze cât mai rapid: „Noi dorim să ne apucăm de lucrare destul de rapid, în jur de 10 zile de la semnarea contractelor, mai trebuie niște chestiuni legate de garanții ce depind de noi, în rest primăria și-a făcut treaba, mingea este la noi, sperăm să fie totul ok și să începem cât mai repede. Am mai făcut lucrări de acest gen la Hunedoara, la Reșița, dar este prima în Caransebeș.”

S-ar putea să nu fie și ultima, firma timișoreană vizând și alte licitații de reabilitare energetică a unor imobile din Caransebeș, aflate acum în plină desfășurare. Finanțarea pentru proiectul „Renovare energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Caransebeș” a fost obținută de Primăria Caransebeș în noiembrie 2022 prin PNRR- Valul Renovării.

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://caon.ro/blocuri-din-caransebes-reabilitate-energetic/2416711/