Blocurile din Caransebeș, gata să scape de țânțarii din subsol?

Și degeaba face administrația locală dezinsecție terestră pe străzi și în parcuri, dacă subsolurile blocurilor rămân unul din locurile favorite ale țânțarilor. Președinții asociațiilor de proprietari din Caransebeș pare că au înțeles totuși că trebuie să facă dezinsecție și în aceste subsoluri. Cel puțin la această concluzie s-a ajuns după recenta întâlnire între reprezentanții locatarilor și cei ai firmei care a efectuat deja două acțiuni de dezinsecție terestră, în ultima lună, în Caransebeș.

„Nici nu trebuia să le mai spunem cât de necesară e dezinsecția la nivelul subsolurilor de bloc, știu și ei că e necesară, sunt interesați cu toții și prețul pe care societatea care efectuează dezinsecția este unul mic datorită faptului că noi avem contract cu societatea. Dacă nu ar fi fost așa și ar fi făcut contract direct, prețul ar fi fost unul care depășea cam de trei ori suma pe care le-o oferă acum. Cu alte cuvinte, la 50 de scări de bloc, dacă există 50 de scări de bloc care doresc să participe la această dezinsecție, suma este de 150 de lei de scară, asta incluzând interiorul scării și subsolul. Dacă vor fi sub 50 de scări, suma este de 300 de lei de scară. Iar cu contract direct este 400 de lei. Cert e că li s-a solicitat ca în momentul când se face dezinsecția să fie achitată și suma pentru că s-au mai confruntat în trecut cu tot felul de disfuncționalități în privința plății”, a concluzionat primarul Felix Borcean la finalul discuțiilor.

Cât despre modul în care s-au realizat cele două etape ale dezinsecției terestre pe străzile municipiului în această vară, conducerea primăriei e mulțumită. „Atâta timp cât nu spune cineva că nu se văd rezultatele, înseamnă că e bine. Când vor veni criticile, atunci putem să spunem că dezinsecția a fost o acțiune nereușită”, a adăugat edilul.

Rămânând tot la acest capitol, mai trebuie spus că Primăria Caransebeș desfășoară joi 22.07.2021, începând cu ora 10, o acțiune de delarvizare pe suprafața bălților aparținătoare municipiului. Delarvizarea se va efectua cu produsul Vectobac WG, un larvicid biologic selectiv care acționează prin ingestie pentru combaterea larvelor de țânțari într-o varietate de habitate. Larvicidul poate fi aplicat pe suprafețe populate de pești și alte vietăți acvatice, precum și pe plante. Produsul nu prezintă pericol pentru mediu.

JCS-R.M.

 

Sursa: https://caon.ro/blocurile-din-caransebes-gata-sa-scape-de-tantarii-din-subsol/2387298/