Borcean: Banii au fost alocați într-un mod echilibrat

Borcean: Banii au fost alocați într-un mod echilibrat

Scris de R.M. – CARAŞ-SEVERIN – Prezent la ședința Consiliului Județean în care s-au alocat bani primăriilor din județ, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a spus că nu au fost decalaje foarte mari între sumele primite de localități.

„O să fiu cât se poate de obiectiv. Părerea mea e că banii au fost alocați echilibrat, s-au făcut și acuze cum că s-ar fi dat mai mult primăriilor prietene, dacă te uiți pe hârtie chiar așa și este, dar mi se pare aproape normal, e ca la fotbal, dacă joci acasă arbitrul îți dă 5 la sută. N-au fost decalaje foarte mari, dacă facem o comparație între Reșița și Caransebeș, noi am primit 1,3 milioane, Reșița 1,8 milioane. Dacă ar fi fost proporțional, ar fi trebuit noi mai puțin sau ei mai mult. Se pot face comparații și între localitățile rurale care predominant sunt conduse de PSD, dar și cei de la PNL au primit unii sume mulțumitoare, alții nu. Dar ăsta e bugetul, trebuie înțeles. Și dacă aș fi, și dacă n-aș fi nemulțumit, nu s-ar schimba cu nimic situația, asta este”, a declarat primarul Caransebeșului.

Borcean a avut cuvinte de apreciere față de modul în care președintele Silviu Hurduzeu a alocat bani pentru Caransebeș de-a lungul celor aproape trei ani de mandat. „Nu vreau să laud prea mult conducerea CJ CS, dar, repet, mie, din cei trei ani pe care i-am petrecut pe alocări bugetare, chiar cred că Silviu Hurduzeu a fost un președinte echilibrat față de ceea ce se întâmpla înainte tot în Caraș-Severin, nu pot să-l acuz de prea mare părtinire față de PSD. Oricum, s-a dat exemplul Aradului, acolo a fost o chestie politică clară, PSD nu a primit nimic, acolo fiind președinte de CJ de la PNL, nu știu de ce s-a întâmplat așa, poate au dânșii explicațiile lor”, a mai precizat primarul Caransebeșului.

Edilul speră să mai primească și alte „întăriri” în acest an, de la Guvern, prin Consiliul Județean, mai ales pentru spitalul caransebeșean.

Sursa: http://www.caon.ro/borcean-banii-au-fost-alocati-intr-un-mod-echilibrat/2224481