Borcean: Dacă ne schimbăm becurile singuri, avem doar de câştigat!

400 de mii de lei au fost prinși în acest an în bugetul propriu, bani cu care administrația locală ar vrea să schimbe și o parte din corpurile de iluminat de pe anumite străzi. Investiție care ar fi amortizată rapid, spune primarul Felix Borcean.

„Evident că ne interesează consumul, mai ales acum că au crescut prețurile. Am făcut un calcul că dacă am schimba pe străzile principale, care sunt cei mai mari consumatori, mă refer la corpurile de iluminat, dacă am investi 400 de mii de lei să schimbăm toate becurile de pe Libertății, Nicolae Bălcescu, Calea Severinului, Calea Orșovei, Ardealului, am obține la finalul anului o economie, o eficientizare de exact 400 de mii de lei. Am recupera banii doar din reducerea facturilor la curent. Un proiect pe Fondul de Mediu sau pe orice altă axă mi s-ar părea greoi, ne-ar ține mult pe loc, să zicem că în doi ani s-ar materializa și am primi două milioane de lei. Noi dacă ne-am apuca singuri să schimbăm toate becurile, dacă am reuși într-un an să le schimbăm cu 1,5 milioane, anul viitor am avea amortizată investiția“, a explicat edilul Caransebeșului.

În decembrie anul trecut, Primăria Caransebeș a depus și la Administrația Fondului de Mediu un proiect de aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din Caransebeș, cofinanțarea de la bugetul local, de 5 la sută, de aproape 200.000 de lei, fiind aprobată deja de Consiliul Local.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/borcean-daca-ne-schimbam-becurile-singuri-avem-doar-de-castigat/2394846/