Borcean nu accepta cresterea tarifului la gunoi

Borcean nu accepta cresterea tarifului la gunoi

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Primarul Caransebeșului consideră inoportună o majorare a tarifelor la gunoi pentru locuitorii municipiului, așa cum a intenționat operatorul local de salubritate. Edilul le transmite celor de la Transal că dacă vor să eficientizeze activitatea societății și să aibă mai mulți bani, să o facă prin reorganizare.

„Propunerea de majorare a tarifului la gunoi nu va veni niciodată din partea mea. Niciodată, cât sunt eu aici nu voi semna așa ceva. Poate să propună oricine, orice consilier local, nu va purta semnătura mea, nu voi fi inițiatorul unei astfel de propuneri. Cred că prețul e deja foarte ridicat, dacă ar fi să plătim gunoiul la adevărata lui valoare, la greutate, cu siguranță costurile ar fi mai mici. Dar Transal nu ar mai face încasările de acum, așa că să zică mersi că plătim și atât. Că dacă nu, vin cu altă societate și-mi dă prețul pieței din Caraș-Severin, negociat, frumos și stau liniștit. Plătim mult pe gunoiîn condițiile în care măturatul stradal e subvenționat de Primărie, la fel transportul public, Transal încasează bani de la toată populația și toate firmele, dacă s-ar cântări corect, costurile ar fi mai mici. Eficientizarea activității Transaltrebuie să vină din personal, din reorganizarea structurii”, a precizat Felix Borcean.

În conferința de presă susținută săptămâna trecută, edilul a mai declarat și că are serioase îndoieli în ce privește activitatea operatorului de salubritate și a modului în care Transal cheltuie banul public. „Până nu și-au achiziționat o mașină de transport gunoi proprie, transportau la Oradea sau la Severin, cu preț egal și la dus, și la întors. Fie că merge plină, fie că mergea goală, tot cu 7,5, oricum un preț foarte mare pentru piața transportului de gunoi. Nu știu cum a fost făcut, cu licitație, am semne de întrebare despre cheltuirea banului public la Transal, că până la urmă sunt și banii mei, și eu plătesc la fel ca ceilalți. Dacă trebuie să fie mai scump, accept doar dacă banii pe care-i face Transal sunt cheltuiți cum trebuie. Și modul de colectare a deșeurilor, și gradul de colectare, îmi trezesc semne de întrebare”, a mai spus primarul Caransebeșului.

În prezent, persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari/locatari plătesc 10,53 lei de persoană, cu tot cu TVA, iar persoanele juridice 147,08 lei, cu TVA inclus.

Sursa: http://www.caon.ro/borcean-nu-accepta-cresterea-tarifului-la-gunoi/2182668