Get Adobe Flash player

Borcean: Nu sunt posturi cu dedicație!

CARANSEBEȘ – Câteva modificări în organigrama Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC), propuse consilierilor locali la ultima ședință au stârnit dezbateri aprinse. Mai precis, discuțiile s-au animat când a venit vorba de transformarea unor posturi vacante de medic specialist în medic primar (la Interne, Chirurgie, Neurologie, ATI și Psihiatrie), dar și o transformare a postului vacant de portar în medic specialist.

Reprezentanta SMUC, Adina Crăciun, a explicat că toate aceste transformări se fac în ideea scoaterii la concurs a posturilor de șef de secție, condiție obligatorie la acreditarea unității spitalicești: „Modificarea de la medic specialist la medic primar s-a făcut pentru că medicul șef de secție este medic primar și trebuie să i se asigure post. S-au creat posturile vacante pentru a se scoate la concurs posturile de șefi de secție, condiție pentru acreditarea spitalului. Am creat postul de medic primar în cazul în care, după concurs, postul de șef de secție nu mai este ocupat de același medic”.

A intervenit în discuție și Marius Posipal, liderul unuia din cele doua sindicate existente în spital, care a spus că „schimbările creează costuri suplimentare la spital, în cazul în care postul scos la concurs este câștigat de un medic care vine din afară și care acum nu este prins în organigrama actuală a spitalului”. Mai mult, fostul manager SMUC, medicul Ionuț Mihăilică, prezent și el la ședința de consiliu, a scos la iveală o altă nemulțumire a unei părți din personalul medical. „În cerințele postului de șef de secție nu scrie niciunde că trebuie să fie medic primar. Prin scoaterea posturilor doar pentru medici primari, îngrădiți, transformați medicul specialist în medic primar”, a punctat Mihăilică.

Toate argumentele responsabilei de Resurse Umane de la spital nu i-au convins pe aleșii locali, care s-au abținut de la vot în unanimitate și au cerut prezența managerului Octavian Dena la o viitoare ședință în care proeictul organigramei de la spital va fi reluat.

Întrebat la final dacă noua variantă de organigramă propusă de conducerea spitalului nu înseamnă de fapt niște posturi cu „dedicație” pentru actualii șefi de secțiiprimarul Felix Borcean a declarat: „Eu consider că nu! Sunt posturi, așa mi s-a transmis, am înțeles că se caută păstrarea personalului din spital, nu există semnale că ar veni cineva din afara spitalului pretendenți la posturile de șefi de secție, dar e condiție pentru acreditarea spitalului, de a exista șefi de secție cu concurs. În situația în care nu se prezintă la concurs, managementul spitalului este acoperit în această situație. Responsabila cu Resursele Umane de la spital a explicat, în opinia mea, destul de bine situația, cei care au fost atenți la explicațiile dumneai și în comisie au fost convinși. N-am înțeles de ce la final toată lumea s-a abținut, trebuia votată pozitiv sau negativ această organigramă. Proiectul va trebui reluat, îi voi solicita dlui manager Dena să participe la viitoarea ședință când va fi dezbătută organigrama spitalului”.

R.M.

Sursa: http://www.caon.ro/borcean-nu-sunt-posturi-cu-dedicatie/2315070