Borcean rămâne neînduplecat în privinţa pieţei

Consilierul local PSD i-a cerut primarului Felix Borcean, ca și în urmă cu câteva zile, să renunțe la această măsură, precizând că redeschiderea pieței trebuie făcută doar pentru producători și nu pentru cei care cumpără produse din altă parte și le revând în Piața Gugulanilor. „Revin cu ce am spus săptămâna trecută și să se consemneze în procesul verbal cu redeschiderea pieței. Nu mai spun de ce e necesar și ce prevede ordonanța militară, vreau să se ia în considerare redeschiderea pieței și aș vrea să văd și poziția consilierilor. Nu se poate să avem piața închisă, vorbesc doar de produsele naturale de la producători, acolo în partea stângă, nu mă refer la cei care aduc din altă parte și vând. Acum e și sezonul pentru însămânțări, se aduce arpagic, se vor aduce răsaduri, agricultura trebuie să meargă, de ce să nu ne ajutăm producătorii? La Kaufland nu intrăm în aglomerație?”, a întrebat Dascălu retoric.

Părerile consilierilor au fost împărțite, Andra Pleșa și Maria Ponețchi pledând pentru redeschiderea pieței. „Suntem mai mulți care dorim redeschiderea pieței, că decât să mă duc la Kaufland, mai bine mă duc la piață. Faceți reguli cum să intre lumea, producătorii să aibă mască și mănuși”, a precizat Ponețchi, în timp ce Florin Bogdea a adăugat: „Sigur că toți ne-am dori să facem cumpărături în piață, dar nu știm care e impactul, dacă afectează sănătatea, adevărul e undeva la mijloc”.

Reprezentanta Pieței Gugulanilor, Luminița Verdeș, i-a spus primarului Borcean că piața se poate redeschide, urmând să fie respectate măsurile impuse în ordonanțele militare: „Domnule primar, din cinci uși, aș deschide doar una și aș face să se intre civilizat, ca la Kaufland!”.

Nu a reușit însă să-l facă pe edilul Caransebeșului să-și schimbe decizia, Borcean considerând că piața poate fi un loc în care te poți îmbolnăvi de coronavirus, iar măsura de închidere una mai mult decât necesară. „Piața nu este magazin. Am mai spus, nu sunt împotriva conceptului de piață, nu am nimic nici cu Luminița, nici cu se întâmplă acolo. Problema e că la piață nu ai control asupra vânzolelii de acolo, oamenii nu merg la piață ca la Kaufland, unde știu expres unde sunt produsele, la piață cauți, negociezi, discuți, nu pot să pun poliție să restricționeze accesul, chiar dacă e în aer liber, nu e ca în celelalte magazine. S-a votat în CLSU, e o măsură bună pentru momentul acesta, chiar dacă o să-mi sară în cap 50 la sută din oraș prefer să nu am nici un îmbolnăvit legat de activitatea din piață. Eu mă descurc și fără piață și toată lumea se descurcă fără piață. Toate măsurile sunt pentru a restricționa cât mai mult circulația, iar noi ce facem, deschidem ceva. Dacă puteam, închideam și magazinele, dar nu mai aveam de unde să ne alimentăm. Ordonanța militară nu spune imperativ că piața trebuie să rămână deschisă, era prefectul aici dacă era așa, dacă CLSU decide să închidă și alimentarele, se închid și alimentarele”, a concluzionat Borcean.

Așadar, până la noi ordine, Piața Gugulanilor rămâne închisă!

JCS- R.M.

Sursa: https://caon.ro/borcean-ramane-neinduplecat-in-privinta-pietei/2373155/