Borcean reînființează postul de city manager

Chiar și așa, primarul Caransebeșului declară că nu va fi atât de vulcanic ca noul președinte de la județ, Romeo Dunca, în a da oameni afară. Totuși, noua organigramă va încerca să eficientizeze toate relațiile între funcționarii publici și contractuali și primar, adaugă Felix Borcean. „Vor fi niște modificări care se bazează pe activitatea unora sau altora din aparatul primarului. Am experiența celor patru ani, eu nu sunt atât de vulcanic ca dl Dunca, am spus că mă așteptam ca cei care au fost ostili, atenție, ostilitatea într-o instituție publică nu-și are locul, ori unii dintre funcționarii publici, unii chiar cu funcții de directori sau șefi de anumite compartimente și-au manifestat această ostilitate vădit fie direct, fie pe rețelele sociale la adresa primarului. Și dacă era împotriva omului Felix Borcean era același lucru, ca funcționar public nu trebuie să ai astfel de ieșiri, de exprimări, de jigniri directe. Nu mă răzbun pentru că răzbunarea e arma prostului, dar unele lucruri trebuie să se schimbe, sunt anumite persoane care nu au ce căuta în administrația publică, nu sunt făcute pentru așa ceva. Mă voi strădui ca aceste persoane să nu mai facă parte din aparatul primarului care nu trebuie să fie compus din niște lingăi care să perie primarul, departe de mine gândul, dar nicidecum să-și manifeste ostilitatea în maniera în care unii din ei au făcut-o, ceea ce este complet nelalocul lui pentru că există un cod de comportament al funcționarului public și indiferent față de cine ar fi făcut aceste aprecieri, acei funcționari erau condamnabili”, a precizat edilul Caransebeșului.

În ceea ce privește postul de city manager, desființat la începutul lui 2019 în Consiliul Local, acesta se va regăsi în noua organigramă, anunță Borcean: „Este o perspectivă, este foarte probabil să se întâmple așa, eu voi veni zilele viitoare cu propunerea de organigramă în care se va regăsi și acest post și dacă Consiliul Local va decide aprobarea organigramei, acest post se va reînființa”.

Pe surse, funcția de city manager ar reveni PSD, mai exact consilierului local Florin Bogdea, care nu mai e atât de sigur pe postul de director al Liceului „Dacia” pe care îl ocupă în prezent, după ce învățământul cărășean a trecut în mâinile liberalilor!

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/borcean-reinfiinteaza-postul-de-city-manager/2379755/