Borcean se bazează pe milioanele de euro de la UE

În acest fel, primarul Felix Borcean speră să recupereze integral cheltuielile făcute din bugetul local pentru dotări și aparatură la spital în ultimele luni, pe care le-a estimat la peste 1 milion de euro.

„Știm cu toții că în ultima vreme am făcut o serie de rectificări bugetare pentru a veni în sprijinul spitalului, o parte din aceste cheltuieli poate fi decontată prin acest proiect cu finanțare europeană. De asemenea, putem să facem și achiziții noi, de aparatură necesară dotării spitalului, în special pentru perioada aceasta de pandemie. Proiectul european oferă o finanțare de circa 49 de milioane de euro, evident că nu vom ajunge la această sumă, dar ne-ar fi de mare folos accesarea măcar a unui segment de fonduri europene. Deocamdată proiectul este în faza de consultare publică, probabil va fi funcțional undeva în luna septembrie, dar până la momentul acela putem să facem achiziții, evident cu toate documentele suport, pentru a fi pregătiți ca la momentul oportun să putem accesa aceste fonduri. Spitalul are nevoie de orice fel de aparatură, dar este și pentru consumabile, măști, combinezoane și tot ceea ce ține de buna gestionare a acestei crize. În acest context pandemic am fost și nevoiți, dar și bucuroși să putem ajuta spitalul din Caransebeș prin toate modalitățile, buget local, buget județean, buget național, donații, sponsorizări, unele mai consistente, altele mai puțin. Vorbim de peste 1 milion de euro”, a precizat edilul.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a lansat recent în consultare publică Ghidul solicitantului – Condiţiile specifice de accesare a fondurilor pentru „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, apel de proiecte în cadrul căruia se va finanța procurarea de echipamente medicale şi echipamente de protecție destinate personalului medical care tratează pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/borcean-se-bazeaza-pe-milioanele-de-euro-de-la-ue/2374177/