Buchinul pierde firmele mari

Buchinul pierde firmele mari

CARANSEBEŞ – Tribunalul Caraș-Severin s-a pronunțat în litigiul privind limitele administrativ-teritoriale dintre Caransebeș și Buchin.

Instanța cărășeană a dat câștig de cauză municipalității de pe Timiș și Sebeș, ce solicitase respectarea limitelor de hotar din planurile cadastrale ediția 1913. Potrivit documentelor, municipiul Caransebeş este proprietarul de drept al terenurilor pe care îşi desfăşoară acum activitatea agenţi economici importanţi precum AWS, Massiv Forest sau Benning, fapt atestat şi de extrasele de carte funciară, documente de care nu s-a ţinut însă cont când s-a trasat cu ani în urmă limita teritorială a comunei Buchin. Experții susțin că zona în litigiu, aproximativ 350 de hectare, a fost inclusă nelegal in teritoriul administrativ al comunei învecinate cu municipiul Caransebeș.

„Este un act de dreptate pentru Caransebeș. Acțiunea de reîntregire a teritoriului municipiului în granițele lui legale și firești era o obligație administrativă și morală a mea, ca primar dar și ca cetățean. Faptul că au venit aici mulți investitori atrași de Caransebeș, într-o zonă care legal și istoric ne aparține, fiind atrași de oportunitățile municipiului și de toate rețelele noastre de utilități, ne determină încă odată în plus să ne recuperăm zona sudică a orașului, fără să jignim sau să supărăm cetățenii și primăria din Buchin, care sper să înțeleagă demersul nostru firesc și normal. Este moștenirea lăsată de înaintașii noștri și trebuie să o readucem acasă”, a declarat primarul Marcel Vela.

Aşteptăm şi părerea primarului comunei Buchin, Gheorghe Coilă, care miercuri nu ne-a răspuns la telefon.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro